Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για αποτρίχωση που διαρκεί

Οι 5 καλύτερες μέθοδοι για αποτρίχωση που διαρκεί

Υπάρχουν πολλές λύσεις, καλλυντικές και ιατρικές, που θα σας καλύψουν πλήρως

Ξυραφάκι, αποτριχωτική κρέμα, αποτριχωτική μηχανή, κερί ή λέιζερ; Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για την κάθε περιοχή; H αποτρίχωση είναι μία από τις βασικότερες κινήσεις φροντίδας κάθε γυναίκας.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας, υπάρχουν πολλές λύσεις, καλλυντικές και ιατρικές, που θα σας καλύψουν πλήρως, αρκεί να διαλέξετε ποια μέθοδος αποτρίχωσης σας  ταιριάζει.

Η γρήγορη επιλογή

Το ξύρισμα είναι μια απλή μέθοδος για να αφαιρέσετε τις τρίχες του σώματος, γιατί μπορείτε να το διαχειριστείτε γρήγορα και οικονομικά στο σπίτι. Είναι κατάλληλο για κάθε περιοχή του σώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χειροκίνητη ξυριστική μηχανή και απλά να ακολουθήσετε το περίγραμμα του σώματός σας ενάντια στην τριχοφυΐα.

Με κερί ή κρέμα

Η αποτρίχωση με κερί είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μέθοδος που χρησιμοποιείται τόσο στο σπίτι όσο και σε αμέτρητα ινστιτούτα ομορφιάς. Χρησιμοποιεί μια παχιά φόρμουλα με βάση τη ρητίνη για να αφαιρέσει ολόκληρη τη ρίζα της τρίχας από το θύλακα.

Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως περίπου έξι εβδομάδες καθιστώντας το μια από τις κύριες αγαπημένες μορφές αποτρίχωσης από τους θαυμαστές, ιδιαίτερα για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν πολλά χρήματα για λέιζερ.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το ζεστό κερί στο δέρμα σας μαζί με το τράβηγμα του θύλακα, ίσως ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αυτή η μέθοδος δε συνιστάται για ευαίσθητες περιοχές (π.χ πρόσωπο, μασχάλες).

Επίσης στην αγορά θα βρείτε και αρκετές αποτριχωτικές κρέμες. Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδος, εύκολη και γρήγορη. Η αποτρίχωση διαρκεί περισσότερες μέρες απ’ ό,τι με την ξυριστική μηχανή κι όταν οι τρίχες ξαναβγούν είναι λιγότερο σκληρές.

Αποτριχωτική μηχανή

Μια αποτριχωτική μηχανή θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας μειώνοντας κατά πολύ τη συχνότητα της αποτρίχωσης σε σχέση με το ξυραφάκι.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη αποτριχωτικών μηχανών. Οι κλασσικές epilator, που υπάρχουν αρκετές δεκαετίες στην αγορά και οι οικιακές συσκευές laser, που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια.

Οι συσκευές  epilator, διαθέτουν τσιμπίδες που περιστρέφονται και αφαιρούν αποτελεσματικά τρίχες κάθε μήκους, ακόμα και τις πιο κοντές, χωρίς να «τραβούν» το δέρμα. Η εργονομική τους λαβή προσφέρει άνετο και ξεκούραστο χειρισμό, ενώ οι δύο, συνήθως, ταχύτητες που διαθέτουν κάνουν πιο αποτελεσματική την αποτρίχωση.

Οι οικιακές συσκευές laser χρησιμοποιεί έντονο παλμικό φώς (ILP) και θέτει τους θύλακες της τρίχας σε φάση ανάπαυσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η τρίχα μεν να παραμένει στον θύλακά της, αλλά δεν αναπτύσσεται ενεργά. Είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Θεωρείται σχεδόν ανώδυνη μέθοδος, ενώ αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε μια απεριόριστη ποικιλία σε αποτριχωτικές μηχανές για να επιλέξετε αυτή που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Και μπορεί οι μηχανές αποτρίχωσης ή αντίστοιχα οι κρέμες και τα κεριά να κάνουν δουλειά, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία, οπότε επένδυσε σε μια καλή ενυδατική κρέμα. Και όλα αυτά μπορείτε να τα παραλάβατε σε μια αποστολή χάρη στην υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA, άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sugaring

Δεν υπάρχει έκπληξη εδώ: Το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται σε αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης είναι η ζάχαρη. Το προϊόν συνδυάζεται και μαγειρεύεται μαζί με άλλα φυσικά συστατικά όπως χυμό λεμονιού και νερό, και μερικές φορές μέλι, αλάτι και αιθέρια έλαια.

Το Sugaring αφαιρεί τον θύλακα της τρίχας και συνήθως διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες εάν γίνει σωστά. Η ζαχαρόπαστα μπορεί να αφαιρέσει πολύ κοντές τρίχες και, όπως η αποτρίχωση, αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα.

Αποτρίχωση σώματος με λέιζερ

Η αποτρίχωση με Laser είναι η πλέον σύγχρονη, ασφαλής, γρήγορη μέθοδος αποτρίχωσης που μπορεί να προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα.

Το Laser αναστέλλει την ικανότητα των τριχών να μεγαλώνουν χωρίς να διαταράσσει ή να καταστρέφει την επιφάνεια του δέρματος.

Τα πλεονεκτήματά της είναι μεγάλα, δεν αποτελεί όμως μια προσιτή οικονομικά μέθοδο για όλους.

Και αυτό διότι χρειάζονται από 6-12 τουλάχιστον εφαρμογές για να επιτευχθεί ένα μόνιμο αποτέλεσμα και έπειτα, ίσως, συντήρηση μια φορά το χρόνο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024