Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Συνάντηση του σχήματος Ράμσταϊν για προσεχείς παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνάντηση του σχήματος Ράμσταϊν για προσεχείς παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Προσεχείς παραδόσεις όπλων από δυτικά κράτη στην Ουκρανία αναμένεται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση του σχήματος Ράμσταϊν, ενώ γίνεται λόγος για τη συγκρότηση συμμαχίας προκειμένου να παραδοθούν και πολεμικά σκάφη.

Ο ουκρανός υπουργός Aμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί νέα συνάντηση του λεγόμενου σχήματος του Ράμσταϊν – από το όνομα αμερικανικής αεροπορικής βάσης στη Γερμανία – για να συζητηθούν οι προσεχείς παραδόσεις όπλων από κράτη της Δύσης στον στρατό της Ουκρανίας.

Παραδόσεις πλοίων

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει άμεσα, πιθανόν σήμερα, ανέφερε ο κ. Ρέζνικοφ χθες μέσω Facebook, έπειτα από συνομιλίες που είχε με την ολλανδή ομόλογό του Κάισα Oλογκρεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Serhii Smolientsev).

Στη συνάντηση αυτή, στο λιμάνι της Οδησσού (νότια), η κυρία Ολογκρεν αναφέρθηκε στην προοπτική να παραδοθούν δύο ναρκαλιευτικά κλάσης Alkmaar στο ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό το 2025.

Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν ν’ αρχίσουν να εκπαιδεύσουν τα πληρώματά τους από το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με την ίδια.

Παρόμοια αναγγελία έκανε το Βέλγιο, ενώ η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει ορισμένα σκάφη. Ο κ. Ρέζνικοφ έκανε λόγο για τον σχηματισμό «συμμαχίας» για την παράδοση πλοίων.

Πέρα από τα ναρκαλιευτικά, η Ολλανδία θα δώσει στην Ουκρανία ραντάρ για UAVs και αμφίβιο σύστημα κατασκευής κινητών γεφυρών M3, ανέφερε από την πλευρά της η κυρία Ολογκρεν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συμφωνία για τα σιτηρά

Η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων παρατάθηκε για 60 ημέρες, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Από τότε που η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν στην Τουρκία στις 22 Ιουλίου τη στηριζόμενη από τον ΟΗΕ πρωτοβουλία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και άλλων διατροφικών προϊόντων έχουν εξαχθεί από λιμάνια της Ουκρανίας.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024