Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Οδυνηρή η κατάσταση στα ανατολικά - Εξαρτάται το μέλλον της χώρας

Ζελένσκι: Οδυνηρή η κατάσταση στα ανατολικά – Εξαρτάται το μέλλον της χώρας

Την ανάγκη να καταστραφεί η στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας επισημαίνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς κρίνει ότι από την έκβαση των μαχών στο ανατολικό μέτωπο εξαρτάται το μέλλον ολόκληρης της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) δήλωσε απόψε ότι το μέλλον της χώρας του εξαρτάται από την έκβαση των μαχών σε στρατηγικής σημασίας περιοχές στο ανατολικό μέτωπο.

«Πολύ οδυνηρό»

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στα ανατολικά – είναι πολύ οδυνηρό. Πρέπει να καταστρέψουμε τη στρατιωτική δύναμη του εχθρού. Και θα την καταστρέψουμε», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Σε Μπιλοχορίφκα και Μαρίνκα, Αβντίφκα και Μπαχμούτ, Βουλεντάρ και Καμιάνκα… και σε άλλες περιοχές, όπου διακυβεύεται το μέλλον μας. Εκεί όπου δίνεται ο αγώνας για το μέλλον όλων των Ουκρανών», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συνεχείς επιθέσεις των Ρώσων

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με συνεχείς επιθέσεις των Ρώσων στη Μπαχμούτ της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, με τις δύο πλευρές να έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

Η κατάσταση στη σχεδόν έρημη πόλη είναι δύσκολη, δήλωσε χθες Δευτέρα ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκι, επικεφαλής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας, όμως πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του απωθούν όλες τις επιθέσεις των Ρώσων.

«Ολες οι προσπάθειες του εχθρού να καταλάβουν την πόλη απωθούνται με το πυροβολικό, άρματα μάχης και άλλα μέσα», επισήμανε ο Σίρσκι. Ο συνταγματάρχης πρόσθεσε ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner «επιτίθεται από διάφορες πλευρές προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των δυνάμεών μας και να προχωρήσει προς τις κεντρικές συνοικίες της πόλης».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024