Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ke Huy Quan: Aπό έναν καταυλισμό προσφύγων, νικητής στα Όσκαρ

Ke Huy Quan: Aπό έναν καταυλισμό προσφύγων, νικητής στα Όσκαρ

Ο ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου και καταχειροκροτήθηκε

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της 95ης τελετής των Όσκαρ, ήταν η βράβευση του Ke Huy Quan για τον ρόλο του ως Weymond Wang στην ταινία Everything Everywhere All at Once (Τα πάντα όλα).

Ο ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο του Β’ Ανδρικού Ρόλου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Η μαμά μου είναι 84 ετών και είναι στο σπίτι και παρακολουθεί. Μαμά, μόλις κέρδισα το Όσκαρ», δήλωσε ο Quan συγκινημένος παραλαμβάνοντας το Όσκαρ από τα χέρια του Χάρισον Φορντ, του ηθοποιού με τον οποίο είχε συνεργαστεί όταν ήταν παιδί στις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς.

Επίσης, ο 51χρονος Βιετναμέζος-Αμερικανός περιέγραψε το ταξίδι του από την ασιατική χώρα, που υπέφερε από τον πόλεμο, μέσα σε μία βάρκα για ένα καλύτερο μέλλον προς τις ΗΠΑ.

«Το ταξίδι μου ξεκίνησε σε μια βάρκα. Πέρασα ένα χρόνο σε έναν καταυλισμό προσφύγων και με κάποιο τρόπο κατέληξα εδώ στη μεγαλύτερη βιομηχανία ταινιών του κόσμου, το Χόλυγουντ. Ιστορίες όπως αυτή συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει σε μένα. Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο», εξομολογήθηκε.

Πριν τα Όσκαρ, ο Ke Huy Quan είχε τιμηθεί στις Χρυσές Σφαίρες και τα SAG. «Τα όνειρα είναι κάτι που πρέπει να πιστεύεις. Είχα σχεδόν εγκαταλείψει το δικό μου. Σε όλους εσάς εκεί έξω, σας παρακαλώ, κρατήστε το όνειρό σας ζωντανό», σημείωσε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ακαδημία «που τον καλωσόρισε ξανά».

Το μεγάλο come back

O ηθοποιός επέστρεψε στη βιομηχανία του κινηματογράφου δυναμικά και αυτό το χρυσό αγαλματίδιο του ανήκει δικαιωματικά.

Ήταν ακόμα παιδί όταν έπαιξε σε δύο από τις μεγαλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 1980, τις «Indiana Jones and the Temple of Doom» και «The Goonies».

Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με τους γονείς του από το Βιετνάμ στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Πέρασε έναν χρόνο σε καταυλισμό προσφύγων και εντελώς τυχαία βρέθηκε στις ακροάσεις για το «Indiana Jones», παίζοντας δίπλα στον Χάρισον Φορντ.

Καθώς όμως μεγάλωνε, δεν μπορούσε να βρει ρόλους, αντιμετωπίζοντας τον ρατσισμό του Χόλυγουντ για τους Ασιάτες. Έτσι, έκανε ένα αναγκαστικό διάλειμμα και άρχισε να δουλεύει στα παρασκήνια και σαν κασκαντέρ.

Μάλιστα, σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε και σαν βοηθός χορογράφου και σκηνοθέτη, ώσπου στα 50 του πήρε την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του. Πέρασε από οντισιόν και τα κατάφερε. Πήρε τον ρόλο για το «Τα Πάντα Όλα» και σήμερα όλος ο πλανήτης μιλά για αυτόν και για το Όσκαρ που κέρδισε.

Με το βραβείο αυτό, ο Quan γίνεται μόλις ο δεύτερος Ασιάτης ερμηνευτής που κερδίζει στην κατηγορία δεύτερου ηθοποιού, μετά τον Haing S. Ngor στο The Killing Fields το 1985.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024