Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο - Πολίτες σήκωσαν πλακάτ κατά της κοπής δέντρων

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο – Πολίτες σήκωσαν πλακάτ κατά της κοπής δέντρων

Πολίτες συμμετείχαν σε νέα διαμαρτυρία κατά της κοπής των δέντρων, λίγες ώρες μετά τις 14 συλλήψεις στο κέντρο της πόλης.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με μέλη οικολογικών οργανώσεων να σηκώνουν πανό ενάντια στην πολιτική της διοίκησης για την κοπή των δέντρων.

Συγκεκριμένα, η αντίδραση των πολιτών για το ζήτημα των κοπών δέντρων έγινε ενώ την ώρα που στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου βρισκόταν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί από τους αστυνομικούς.

Τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων φώναζαν «ντροπή σας» στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τα στελέχη της πλειοψηφίας, με τον πρόεδρο του Σώματος Πέτρο Λεκάκη, να διακόπτει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

«Εμείς θα επιμένουμε στη θέση μας, άσχετα αν συρόμαστε σε δίκες, σιδεροδέσμιοι», τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να βρεθούν στο πλευρό του στα δικαστήρια την Πέμπτη.

Συνομιλία Ζέρβα – Τρεμόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλο, είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύλληψη του πρώτου και τη μεταφορά του στον εισαγγελέα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συλληφθέντες, παρότι υπογράμμισε ότι διαφωνεί «κάθετα με την επιλογή τους».

«Επιλέγω πάντοτε την οδό της πολιτικής αντιπαράθεσης εντός του δημοτικού συμβουλίου, που είναι άλλωστε αρμόδιο να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Από εκεί και πέρα εικόνες, όπως η σημερινή, δεν περιποιούν τιμή για κανέναν», σχολίασε ο δήμαρχος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024