Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλκης Καμπανός: «Ήταν ένα τραύμα με συμβολισμό, για να δείξει ότι 'σ'έχω'»

Άλκης Καμπανός: «Ήταν ένα τραύμα με συμβολισμό, για να δείξει ότι ‘σ’έχω’»

Με τις μαρτυρίες τεσσάρων διασωστών του ΕΚΑΒ συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Με τις καταθέσεις τεσσάρων διασωστών του ΕΚΑΒ συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

«Επιστρέφαμε από περιστατικό όταν λάβαμε κλήση για συμπλοκή, στην περιοχή Χαριλάου. Φτάσαμε στο σημείο όπου υπήρχαν αστυνομικοί, κόσμος ενώ επικρατούσε αναταραχή. Εκεί δεν υπήρχε περιστατικό και ακολουθήσαμε ένα περιπολικό για να πάμε στη οδό Γαζή.

»Είδαμε δύο παιδιά που μας σήκωσαν το χέρι, ο ένας υποβασταζόμενος από τον άλλον. Ο ένας ήταν πανικοβλημένος, χτυπημένος και έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα στον γλουτό. Τον περιποιηθήκαμε, τον ηρεμήσαμε και ξεκινήσαμε προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

»Είχε δέσει από μόνος του μια μπλούζα και δεν αιμορραγούσε. Ήταν, όμως, σε πανικό. Μου είχε πει ότι καθόταν με τους φίλους του και ότι ήρθαν κάποιοι και ρώτησαν “τι ομάδα είστε”. Και τους επιτέθηκαν. Τον παραδώσαμε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)» ανέφερε ο 48χρονος μάρτυρας.

«Είναι σημάδι της φυλακής»

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο δεύτερος διασώστης που ανέλαβε τους τραυματισμένους φίλους του Άλκη είπε πως το τραύμα που έφερε ο ένας, από μαχαιριά στον γλουτό, κατά την κρίση του ήταν σημάδι με συμβολισμό.

«Κατά την κρίση μου, ήταν ένα τραύμα για να δείξει ότι ‘σε έχω’. Να αφήσει σημάδι. ‘Να σε μαρκάρω, να με θυμάσαι’. Είναι σημάδι της φυλακής. Εμπεριείχε έναν συμβολισμό. Το λέω από την εμπειρία μου. Αυτός που το έκανε, δεν ήθελε να τον σκοτώσει» κατέθεσε στγκεκριμένα.

«Δεν είχε ζωή, ήταν άσφυγμος»

Οι άλλοι δύο διασώστες παρέλαβαν με το ασθενοφόρο τον Άλκη, ο οποίος όπως λένε ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασαν στο σημείο.

«Είδαμε τη μονάδα να φεύγει από τα κεντρικά και προσφερθήκαμε να πάμε κι εμείς ως 3ο ασθενοφόρο. Φτάσαμε στην Γαζή. Στα παρτέρια ήταν πεσμένος ο νεαρός Άλκης. Δεν είχε ζωτικά σημάδια, κάναμε έλεγχο. Δεν είχε ζωή, ήταν άσφυγμος. Η γιατρός του έκανε καρδιογράφημα, ήταν νεκρός.

»Δεν φύγαμε από το σημείο γιατί ήταν εγκληματική ενέργεια. Περιμέναμε να πάρουμε τον νεαρό. Μετά μας έδωσαν εντολή να τον μεταφέρουμε και τον παραλάβαμε», ανέφερε ο 58χρονος μάρτυρας.

Ο τέταρτος διασώστης, ηλικίας 43 χρονών, κατέθεσε τα εξής: «Ακούσαμε για πολλούς τραυματίες και φτάσαμε λίγα λεπτά μετά από τη μονάδα. Είδαμε έναν τραυματία σε λίμνη αίματος. Ήταν άσφυγμος, χλωμός. Μας ενημέρωσε η γιατρός ότι δεν ήταν στη ζωή. Πήραμε εντολή και τον παραλάβαμε. Υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη και συγγενείς των τραυματιών στο σημείο».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024