Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο» - Σοκάρουν τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά τη σύγκρουση

Τέμπη: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο» – Σοκάρουν τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά τη σύγκρουση

Δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας.

Από αμηχανία και νευρικότητα χαρακτηρίζονταν οι πρώτες κινήσεις του σταθμάρχη Λάρισας λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στην τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Ρεπορτάζ που μετέδωσε η δημοσιογράφος του STAR, Κατερίνα Ρίστα ανέφερε πως ένας σταθμάρχης που τελείωσε τη βάρδια του στα Παλαιοφάρσαλα και είχε μεταβεί στον ΟΣΕ της Λάρισας για να παραλάβει το αυτοκίνητό του. Πέρασε μπροστά από το γραφείο του σταθμάρχη που εκείνη την ώρα συνομιλούσε με την Πυροσβεστική.

«Έχω σύγκρουση», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης στον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος του είπε «τι έκανες;», με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απαντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι».

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο σταθμάρχης προσπαθούσε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως δεν θυμάται που έβαλε το τρένο αλλά και πως ακολούθησε τα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τον σταθμάρχη, ο σταθμάρχης Λάρισας είχε γυρίσει το κλειδί γιατί ακολουθούσε προαστιακός. Προφανώς δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας. Μάλιστα για λίγα λεπτά δεν καταλάβαινε τι έχει κάνει.

Ήταν αγχωμένος και νευρικός

Την ίδια ώρα, πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων, έρχονται στο φως. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός… Άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

«Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξανόντουσαν οι πληροφορίες, αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος», είπε ο δημοσιογράφος.

«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σταθμάρχης, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα ο 59χρονος φέρεται να ψέλλισε μπροστά σε όσους των είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο σταθμάρχης Λάρισας όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στο σταθμαρχείο με σκοπό να τον οδηγήσουν στην Τροχαία Λάρισας παρακολουθούσε στην τηλεόραση τα πρώτα έκτακτα δελτία ειδήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ είχε ενημερωθεί τι είχε συμβεί από επικοινωνία με τους συναδέλφους του.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024