Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οι δυνάμεις του Κιέβου δέχονται πιέσεις στο Μπαχμούτ

Ουκρανία: Οι δυνάμεις του Κιέβου δέχονται πιέσεις στο Μπαχμούτ

Η Βρετανία αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις δέχεται μεγάλες πιέσεις στο Μπαχμούτ

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τις ρωσικές, όπως ανέφερε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, με σφοδρές μάχες να διεξάγονται μέσα και γύρω από την πόλη στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Η Ουκρανία αποστέλλει επίλεκτες δυνάμεις για να ενισχύσει τα στρατεύματα στην περιοχή, ενώ ο τακτικός ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner έχουν προχωρήσει περαιτέρω στα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ, όπως ανέφερε στη σημερινή του ενημέρωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Δύο βασικές γέφυρες στο Μπαχμούτ καταστράφηκαν εντός των τελευταίων 36 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο που πρόσθεσε ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού των Ουκρανών μειώνονται.

Πολλαπλασιασμός των θυμάτων

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Κουπιάνσκ, Αντρίι Μπεσέντιν, στη βρετανική εφημερίδα: «Οι βομβαρδισμοί αυξάνονται και υπάρχουν περισσότερα θύματα, επομένως τώρα επικεντρωνόμαστε στην απομάκρυνση παιδιών και ατόμων με αναπηρίες».

«Ελπίζαμε ότι η απειλή θα εξαφανιζόταν μετά το φθινόπωρο και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση όπως άλλες περιοχές. Ωστόσο το Κουπιάνσκ μπορεί ακόμα να προσεγγιστεί με πυροβολικό και οβίδες, επομένως πρέπει να δράσουμε έξυπνα και να σχεδιάσουμε μέχρι να έρθει η στιγμή που η πρώτη γραμμή θα απωθηθεί μακριά», πρόσθεσε.

Το Κουπιάνσκ απέχει 100 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο και 130 χιλιόμετρα βόρεια της Μπαχμούτ και πριν τη ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη είχε 30.000 κατοίκους.

Η πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας– που αποτελεί σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο – έχει γίνει μάρτυρας σκληρών μαχών από την έναρξη του πολέμου, με τη Ρωσία να παίρνει τον έλεγχο μέσα σε λίγες μέρες, από τις 27 Φεβρουαρίου 2022 και να καταλαμβάνει την πόλη για κάτι λιγότερο από επτά μήνες.

Τον Σεπτέμβριο οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της εν μέσω ταχείας αντεπίθεσης στα ανατολικά της χώρας, που επέτρεψε σε αρκετές πόλεις να τεθούν ξανά υπό τη διοίκηση του Κιέβου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024