Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τα στρατεύματα επισκέφθηκε ο Σοϊγκού

Ουκρανία: Τα στρατεύματα επισκέφθηκε ο Σοϊγκού

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας πραγματοποίησε μία επίσκεψη στα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στα ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο υπουργός επιθεώρησε «στρατηγείο» στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ μαίνεται η μάχη για την πόλη-σύμβολο του Μπαχμούτ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σοϊγκού «επιθεώρησε στρατηγείο στο μέτωπο» στην «κατεύθυνση του Νότιου Ντονέτσκ», χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία ή η ημερομηνία της επίσκεψης.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ρωσίας δεν επισκέπτονται συχνά την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα πριν ένα χρόνο, σε αυτό που η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Οι ρωσικές ελίτ

Στο μεταξύ σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times υποστηρίζει ότι οι ρωσικές ελίτ είχαν ταχθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο, αλλά αδυνατούν να ασκήσουν επιρροή στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν δείχνει καμία πρόθεση ότι είναι έτοιμος να σταματήσει την εισβολή και δείχνει όλο και πιο αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους.

Η εφημερίδα γράφει ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 ο Πούτιν απομονώθηκε από τους σχετικά φιλελεύθερους συμβούλους του. Τους πρώτους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τους πέρασε στην κατοικία του στην ορεινή περιοχή Βαλντάι μαζί με τον παλιό του φίλο Μιχαήλ Κοβαλτσούκ, ο οποίος «εμψύχωσε τον πρόεδρο να συνειδητοποιήσει την ιστορική του αποστολή» γεγονός που οδήγησε στην ιδέα να εισβάλει στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024