Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Creed 3» κερδίζει στα σημεία θυμίζοντας τη φόρμουλα του «Rocky»

Το «Creed 3» κερδίζει στα σημεία θυμίζοντας τη φόρμουλα του «Rocky»

«Δεν μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν σου» δηλώνει μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της εβδομάδας.

Οι συνέχειες του «Rocky» δεν φημίζονται ακριβώς για την πρωτοτυπία τους, γι’ αυτό δώστε στο «Creed 3» και στον Jonathan Majors τα εύσημα. Όμως, η διόγκωση της ιστορίας επιβραδύνει το ρυθμό, σε μια ταινία που τελικά οι φιλοδοξίες υπό τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Michael B. Jordan είναι ανώτερες του τελικού προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται από τη φόρμουλα του είδους των ταινιών αυτών.

«Μακάρι το σενάριο και η ιστορία να βρίσκονταν στην ίδια αγωνιστική κατάσταση με τους πρωταγωνιστές της» γράφουν κάποιες κριτικές. Η θεμελίωση της αφήγησης στο παρελθόν του Adonis Creed παρέχει ένα πιο βαρύ θεμέλιο, αλλά το αντάλλαγμα είναι ένα στοιχείο βραδύτητας σε μια ταινία που, παρά το εντυπωσιακό της καστ, δεν αισθάνεται ποτέ ιδιαίτερα ελαφριά.

Δείτε το βίντεο

Πίσω στο παρελθόν

Με μια αναδρομή στα 20 χρόνια παρουσιάζει τον νεαρό Adonis σε μια κομβική στιγμή με τον φίλο του Damian (Μέιτζορς όταν μεγαλώσει), έναν πολλά υποσχόμενο πυγμάχο με χρυσά γάντια. Κάτι συμβαίνει που στέλνει τον τελευταίο στη φυλακή, και μετά την αποφυλάκισή του, 18 χρόνια αργότερα, είναι πρόθυμος να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο, παρόλο που έχει περάσει αυτό που κανονικά θα θεωρούνταν η ακμή κάθε πυγμάχου.

Photo: YouTube

Οι ενοχές

Ο Adonis, εν τω μεταξύ, έχει αποσυρθεί ευτυχώς από το ρινγκ, βοηθώντας στην ανάπτυξη πυγμάχων (συμπεριλαμβανομένου του εκάστοτε πρωταθλητή βαρέων βαρών) και στην οργάνωση αγώνων, ενώ μεγαλώνει ευτυχισμένος τη μικρή του κόρη (Mila Davis-Kent) με τη σύζυγό του Bianca (Tessa Thompson). Παρόλα αυτά, κουβαλάει ενοχές για ό,τι συνέβη με τον Damian, αντιστέκεται στις εκκλήσεις της Bianca να ανοιχτεί για την ιστορία τους και για ό,τι τον τρώει.

Ελπίζοντας να επανορθώσει, ο Adonis δίνει στον Damian δουλειά ως παρτενέρ για τον πρωταθλητή, αν και ο παλιός του φίλος εξακολουθεί να διψάει για την ευκαιρία του τίτλου που του αρνήθηκαν. Όταν οι περιστάσεις ματαιώσουν έναν προγραμματισμένο αγώνα πρωταθλήματος, του παρουσιάζεται μια ευκαιρία, κάτι που θυμίζει «πολύ Rocky».

Photo: YouTube

Η στιγμή της ανατροπής

Ο Adonis αγνοεί τις αντιρρήσεις του πρώην προπονητή του και νυν συνεργάτη του, τον οποίο υποδύεται ο Wood Harris. (Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, για πρώτη φορά, επέλεξε να μείνει εκτός, αν και αναφέρεται στους παραγωγούς).

«Έχω ακόμα βενζίνη στο ρεζερβουάρ» επιμένει ο Damian ως απάντηση στον αρχικό σκεπτικισμό του Adoni.

Ενώ αυτή η κατασκευή σενάριο έχει αρκετό νόημα υπάρχει μια ισοπεδωτική αμηχανία στους μεσαίους γύρους – συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που αφιερώνεται στην οικογενειακή ευτυχία του Adonis – πριν μπει στην ουσία.

Το ίδιο ισχύει και για τις σκηνές πυγμαχίας, οι οποίες σκοντάφτουν λίγο στα τετριμμένα.

Η πρόκληση είναι τελικά πόσο ανθεκτικό είναι το franchise του «Rocky», από το οποίο το «Creed» αντλεί την έμπνευσή του προσφέροντας αρκετά ελκυστικά στοιχεία, παλιά και νέα.

*Το «Creed 3» κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου στις αίθουσες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024