Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Με το μυαλό στους συνανθρώπους τους και οι Έλληνες αθλητές

Τέμπη: Με το μυαλό στους συνανθρώπους τους και οι Έλληνες αθλητές

Όταν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες συγκινούν πέρα από τις επιτυχίες τους

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν προσφέρει διαχρονικά μοναδικές στιγμές χαράς στην Ελλάδα με τις μεγάλες επιτυχίες τους στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Όμως εκτός από τα μετάλλια και τις διακρίσεις ξεχωρίζουν πάνω απ’ όλα για το ήθος τους.

Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι για μια μεγάλη διάκριση και το μυαλό σου να είναι μόνο εκεί όταν στη χώρα σου συμβαίνουν τόσο τραγικά γεγονός.

Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής του στίβου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που αρχίζει σήμερα ήταν σοκαρισμένα μαθαίνοντας στην Τουρκία  για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο πρώτος που μίλησε για αυτό με ανάρτησή του στα social media.

«Η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη αλλά η σκέψη όλων μας είναι στην Ελλάδα και στην τραγωδία που ζούμε όλοι μας…» ήταν το μήνυμά του.

Είναι βέβαιο ότι όποιες επιτυχίες έρθουν με το καλό αυτό το τετραήμερο στην Κωνσταντινούπολη θα αφιερωθούν στα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το καλοκαίρι του 2021 η εθνική πόλο σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της. Νικώντας τη μεγάλη Ουγγαρία στον ημιτελικό προκρίνεται για πρώτη φορά στον τελικό  των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και εξασφαλίζει το ασημένιο μετάλλιο.

Τις ίδιες μέρες στην Ελλάδα τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν παρθένα δάση αλλά και ανθρώπινες περιουσίες με την Εύβοια να είναι στο επίκεντρο.

Οι παίκτες πανηγυρίζουν έξαλλα αλλά πρώτος αρχηγός ο Γιάννης Φουντούλης βγαίνει μπροστά μιλώντας για τη φρίκη των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για τις αντιδράσεις μετά το ματς!

«Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για τη χαρά που εκδηλώνουμε, αλλά καταλαβαίνετε πως αγωνιζόμαστε για αυτό το πράγμα σε όλη μας τη ζωή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε. Όλοι έχουμε επηρεαστεί από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα με τις φωτιές και τον πόνο που έχουν προκαλέσει. Δεν μπορώ να αφιερώσω την εμφάνιση, δεν νομίζω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για τις ανθρώπινες ζωές ή τις περιουσίες που χάνονται. Ελπίζω να περιοριστούν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να μην κινδυνεύσει άνθρωπος, ζώο ή η φύση περισσότερο».

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αργότερα συνεχίζει στο ίδιο κλίμα: «Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολα περνάνε όλοι οι Έλληνες αυτήν την περίοδο. Το μυαλό μας ήταν σε αυτούς όλη αυτήν την περίοδο. Αυτό το μετάλλιο και αυτές οι νίκες που κάναμε, σημαίνουν δέκα φορές πιο πολλά για εμάς, από ότι το μετάλλιο, αν καταφέραμε με αυτό να δώσουμε, έστω και για ένα λεπτό, ένα χαμόγελο σε ανθρώπους που περνάνε δύσκολα» λέει ο νεαρός πολίστας.

Ο πατέρας  του Τάσος (μεγάλος πολίστας στο παρελθόν με την εθνική ομάδα και σε συλλογικό επίπεδο) είχε προκαλέσει αίσθηση, με ανάρτηση του, στην οποία έγραφε ότι τα συναισθήματα του είναι μοιρασμένα, καθώς την ώρα που ο γιος του αγωνιζόταν για το Ολυμπιακό μετάλλιο, καιγόταν το σπίτι τους στην Αγία Άννα της Εύβοιας !

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είπε ότι ευτυχώς το σπίτι της οικογένειας δεν καταστράφηκε, αλλά «ένα μέρος του σπιτιού κάηκε, αλλά ευτυχώς όλα τα μέλη της οικογένειας μου και οι γείτονες είναι καλά».

Ο Αγγελος Βλαχόπουλος συγκινεί επίσης: «Είναι ανθρώπινο να μην μπορείς να συγκεντρωθείς όταν μαθαίνεις τέτοιες ειδήσεις. Λίγο πριν την προπόνηση είχαμε μάθει ότι μπήκαν άνθρωποι στο νοσοκομείο. Δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος δεν είμαστε ρομπότ» λέει.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοινώνει πριμ 200.000 ευρώ προς την εθνικη ομάδα πόλο για την τεράστια επιτυχίας και αμέσως οι διεθνείς μας ανακοινώνουν ότι δωρίζουν το μισό στους πυρόπληκτους.

«θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε και πνευματικά και υλικά με μια προσφορά που θεωρούμε και εμείς χρέος μας να κάνουμε προς αυτούς για να τους βοηθήσουμε.

Θέλουμε πραγματικά να υποκλιθούμε και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και τους πυροσβέστες, αλλά και σε όσους έχουν διαθέσει έστω και ελάχιστο από το εισόδημα τους για να βοηθήσουν αυτήν την εποχή, κι αυτοί είναι πραγματικοί ήρωες» είπε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου εκ μέρους όλης της ομάδας.

Οι διακρίσεις των αθλητών μας σε διάφορα αθλήματα έπεφταν σαν…βροχή στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2018 σε Γκλασκώβη και Βερολίνο δυστυχώς λίγο καιρό μόλις μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω απο 100 συμπατριώτες μας.

Πολλοί αθλητές αφιερώνουν τα μετάλλια τους όπως η Νικόλ Κυριακοπούλου (χάλκινο στο επί κοντώ).

«Δεν μπορείς να ξεχάσεις μια τέτοια τραγωδία. Εννοείται ότι το έζησα. Ήμουν στην Ελλάδα. Το ότι έχω γίνει και μαμά με έχει κάνει ακόμα πιο ευαίσθητη… Ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά σ’ όσους έχασαν τους αγαπημένους τους… Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φέρουμε κόσμο πίσω… Εννοείται ότι πηγαίναμε στους αγώνες με τη σκέψη τους» εξομολογείται.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 (οι πλέον επιτυχημένοι για τη χώρα μας μακριά από την Ελλάδα, με 13 συνολικά μετάλλια) πλησιάζουν προς το φινάλε τους αρχές Οκτωβρίου όταν συμβαίνει το τραγικό ναυτικό δυστύχημα με το «Σαμίνα» και τους δεκάδες νεκρούς έξω από την Πάρο.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας στην άλλη άκρη του κόσμου είναι συγκλονισμένοι και προσπαθούν να μάθουν νέα.

Το κλίμα στην επιστροφή την Ελλάδα, μετά το τραγικό ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα ήταν ιδιαίτερα βαρύ

«Όλοι αφιερώνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα μετάλλια και τις επιτυχίες μας στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα και τραγικά» τόνισε ο μεγάλος Πύρρος Δήμας μιλώντας εκ μέρους όλων των συναθλητών του.

«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τους συναθλητές μου και, στο όνομα όλων, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Ελληνες ότι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πιστέψαμε στις δυνατότητές μας. Κλείσαμε στις καρδιές μας την Ελλάδα, γεμίσαμε την ψυχή μας με τον ήλιο και τον ουρανό της πατρίδας μας. Και δείξαμε τις δυνατότητές μας» προσθέτει και συγκινεί.

Το μεγαλείο ψυχής των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών πολλές φορές ξεπερνάει τα αθλητικά τους κατορθώματα.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024