Τέμπη: «Δεν είμαι ήρωας, έκανα απλά το καθήκον μου» – Συγκινεί φοιτητής που έσωσε 16 ανθρώπους
Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο δυστύχημα στα Τέμπη.
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο δυστύχημα στα Τέμπη περιγράφει ο 18χρονος φοιτητής, Άγγελος Τσιαμούρας, που βοήθησε να σωθούν 16 άτομα.
Ο νεαρός είναι από την Κρήτη και σπουδάζει Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι και την Τρίτη ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη.
Ο Άγγελος Τσιαμούρας βρισκόταν στο βαγόνι Νο 6 του μοιραίου επιβατικού τρένου, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία.
«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο»
«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» περιγράφει ο 18χρονος φοιτητής, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο».
«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο. Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο» λέει.
«Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς»
«Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς» συγκλονίζει ο φοιτητής και προσθέτει: «Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά».
«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν ‘ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον» καταλήγει ο Άγγελος Τσιαμούρας.
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
- To ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες και το μήνυμα στον Τσίπρα
- Τι γράφουν στο Μεξικό για Κρουζ Αζούλ και Γιακουμάκη
- Ζεφύρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- «Αφιέρωμα στη Nina Simone»: Στις 6 Ιουνίου στο Theatre of the No
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442