Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Παναθηναϊκός «πλήγωνε» τον Χρήστο Σερέλη

Όταν ο Παναθηναϊκός «πλήγωνε» τον Χρήστο Σερέλη

Η πιο δύσκολη μέρα στην καριέρα του νέου προπονητή των Πρασίνων προήλθε από την νυν ομάδα του!

Ο Χρήστος Σερέλης ντεμπουτάρει ως head coach του Παναθηναϊκού απόψε στο Mediolanum Forum του Μιλάνου κόντρα στην Αρμάνι και το in θυμίζει την χειρότερη μέρα στην καριέρα του που οφειλόταν στους Πράσινους!

«Το αν είμαι καλός προπονητής δεν μπορεί να φανεί στο Λαύριο» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο ικανότατος πολιτικός μηχανικός γέννημα θρέμμα της Λαυρεωτικής που όμως εδώ και δεκαετίες δεν έχτιζε μόνο σπίτια αλλά και μια εξαιρετική ομάδα, αυτή της καρδιάς του το Λαύριο. «Το Μικρό Παρίσι» όπως αποκαλεί την αγαπημένη του πόλη.

Όπου ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής για 4 παιχνίδια το 2004 όταν έφυγε ο Ανδρέας Πολέμης και έμεινε 20 χρόνια εκεί.

Είναι λογικό μετά τις υπερβάσεις που είχε κάνει όλα αυτά τα χρόνια με το Λαύριο (συνεχόμενες ανόδους, νίκες επί  όλων των μεγάλων του ελληνικού μπάσκετ πλην Ολυμπιακού, έξοδος στην Ευρώπη, συμμετοχή στους τελικούς πρωταθλήματος, πρόκριση μέχρι τα ημιτελικά του  κυπέλλου) να ήθελε κάποια στιγμή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του  σε ένα μεγαλύτερο καράβι.

Στον Παναθηναϊκό όπου είχε βρεθεί και πριν από κάνα χρόνο ως συνεργάτης όμως του Γιώργου Βόβορα (τον οποίο θα έχει αυτός απόψε συνεργάτη στο Μιλάνο) παίρνει από σήμερα τη δική του ευκαιρία σε ένα μεγάλο στοίχημα να συμμαζέψει μια ομάδα με πλούσιο ατομικό ταλέντο παικτών που όμως δεν θυμίζει ομάδα.

Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να πάει χειρότερα από τον Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά το στοίχημα του Χρήστου Σερέλη είναι να αλλάξει στο μέγιστο βαθμό κάποια αγωνιστικά δεδομένα με βάση και την ψυχολογία ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει το καλύτερο δυνατό φίνις σε μια σεζόν που είχε στραβώσει άσχημα.

Η μεγάλη ομάδα του τριφυλλιού που του δίνει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία είναι αυτή που τον είχε καταρρακώσει (χωρίς να έχει κάτι προσωπικό μαζί του ή με το Λαύριο) στη πιο μαύρη μέρα της καριέρας του στους πάγκους.

Όταν είχε «πληρώσει» ουσιαστικά την κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2018-19 το Λαύριο που κινδύνευε, έχοντας  κάνει ένα μεγάλο ντεμαράζ κρατούσε την τύχη στα χέρια του θέλοντας νίκη στην έδρα του επί του  Ηφαίστου Λήμνου και (φυσιολογική) ήττα της Κύμης στο ΟΑΚΑ από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Το Λαύριο μέσα σε αποθέωση έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και επικράτησε με 96-76 του Ηφαίστου, αλλά το τέλος του αγώνα βρίσκει το Χρήστο Σερέλη καθισμένο στον πάγκο να κοιτάει στο άπειρο με ένα άδειο βλέμμα αλλά το κυριότερο έχοντας αδειάσει και ψυχικά και πνευματικά.

Η μαχαιριά από το ΟΑΚΑ

Η είδηση που είχε έρθει από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν μαχαιριά στην καρδιά.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κατέβει στον αγώνα με την Κύμη και η ομάδα της Εύβοιας πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά με 20-0 και μαζί και την πολύτιμη σωτηρία με το Λαύριο να ακολουθεί τον πικρό δρόμο του υποβιβασμού στην Α2,

Ηταν η εποχή της μεγάλης κόντρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους προέδρους του Ολυμπιακού ο οποίος δεν κατέβαινε να παίζει κόντρα στους Πράσινους εάν δεν ορίζονταν ξένοι διαιτητές.

Τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον Προμηθέα, όταν ο διαιτητής Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα.

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με αφορμή όσα συνέβησαν με τον διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο ανακοίνωσε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα αγωνιστεί στο ματς με την Κύμη και πως αποσύρεται η ομάδα από το πρωτάθλημα και από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, μέχρι να τιμωρηθούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

Το γήπεδο ήταν άδειο εξαρχής και οι «πράσινοι» όπως είχαν ενημερώσει με την ανακοίνωση τους δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ. Οι παίκτες της Κύμης και οι τρεις ρέφερι ήταν στον αγωνιστικό χώρο και αφού παρήλθε το τυπικό 15λεπτο, το φύλλο αγώνα έκλεισε με τους Κυμιώτες να κερδίζουν με 20-0 και να σώζονται και μαθηματικά πανηγυρίζοντας στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο μεταξύ άλλων ότι:

«Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας.

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία.

Ή εμείς ή αυτοί» ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιθετική του ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός

Πίσω από την ανακοίνωση βέβαια υπήρχε και ένα βαθμολογικό σενάριο το οποίο είχαν υπολογίσει 100% στο τριφύλλι.

Καθώς οι Πράσινοι με το μηδενισμό τους έπεφταν στην 3η θέση της βαθμολογίας και  έτσι θα έπαιζαν αυτόματα άμεσα στα πλέι οφ (προημιτελική φάση) με τον Ολυμπιακό που  ήταν 6ος και ο οποίος δεν θα κατέβαινε στον αγώνα χωρίς ξένους διαιτητές με τα γνωστά αποτελέσματα (αποβολή από το πρωτάθλημα).

Όπως και να έχει τη μάχη των βουβαλιών πλήρωσε το Λαύριο που τελικά αργότερα τη γλύτωσε εξαγοράζοντας το ΑΦΜ της Κύμης που αποχώρησε. Και μέχρι και σήμερα αγωνίζεται με αυτό το ΑΦΜ (ουσιαστικά ως Κύμη) !

Αγωνιστικά θα ήταν ένας 100% άδικος υποβιβασμός για μια ομάδα που είχε κερδίσει με το σπαθί της στα γήπεδα την παραμονή.

Το παράδοξο είναι ότι και η μεγαλύτερη βραδιά του Χρήστου Σερέλη στα παρκέ της Α1, ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό και όχι σε νίκη του (καθώς τον έχει κερδίσει) αλλά σε ήττα !

Όταν σε ένα επικό παιχνίδι στις 22 Ιανουαρίου του 2018 το Λαύριο είχε φτάσει τους Πράσινους στα όριά τους στο κλειστό του ΟΑΚΑ, χάνοντας με 120-118 στη δεύτερη παράταση!

Αυτό ήταν (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) το κορυφαίο παιχνίδι του Χρήστου Σερέλη με το Λαύριο στην Α1.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024