Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Σήμερα νέα κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι - Τον επισκέφθηκε ο πατέρας της Καϊλή

Qatargate: Σήμερα νέα κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι – Τον επισκέφθηκε ο πατέρας της Καϊλή

Ο ρόλος του Τζόρτζι θεωρείται ακόμη πιο κομβικός σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Την ώρα που οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η νέα κατάθεση του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώπιον του δικαστηρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Τζόρτζι, εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στις φυλακές του Σεν Ζιλ για την εμπλοκή του στο Qatargate και θεωρείται πως ο ρόλος του ήταν ακόμη πιο κομβικός σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, γι΄αυτό και δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Παρότι από το πρωί δεν έχει εμφανιστεί ούτε ο συνήγορός του, η εισαγγελία επιμένει ότι η ακρόασή του θα γίνει σήμερα.

Η επίσκεψη του πατέρα της Καϊλή στον Τζόρτζι

Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται το ένταλμα σύλληψης, της Εύας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν ο διαμεσολαβητής που συνδέει τον Παντσέρι με την ελληνίδα ευρωβουλευτή.

«Η έρευνα δείχνει ότι δόθηκαν εντολές από τον Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορουμένης», αναφέρεται στον ένταλμα, σύμφωνα με το οποίο,  ο Παντσερι απευθύνθηκε στον Τζιόρτζι όταν θέλησε να ελέγξει τη συμπεριφορά της Καϊλή. Περιγράφει ένα περιστατικό όπου ο Παντσέρι ήταν απογοητευμένος από την Καϊλή επειδή εκείνη μιλούσε με μία μυστηριώδη φιγούρα, «την Ολλανδέζα».

Το ένταλμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να ξεχρεώσει ένα «δεύτερο διαμέρισμα» που είχε αγοράσει στο όνομά της.

Παραθέτει δε, και τη συμφωνία ως αποδεικτικό στοιχείο ότι η ίδια γνώριζε για το εισόδημα του συντρόφου της.

Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πατέρας της Καϊλή, επισκέφθηκε την Τρίτη, στις φυλακές τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με το star.

Είναι πολλά τα λεφτά

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, που επικαλείται το Politico, κάνει λόγο για πολλά εκατομμύρια ευρώ στα χέρια των κύριων υπόπτων στο Qatargate.

Χαρακτηρίζει μάλιστα κορυφή του παγόβουνου, το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ανακάλυψε η βελγική αστυνομία, κατά την επιχείρηση που αποκάλυψε το φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα «σημαντικά χρηματικά ποσά», προσθέτει το ένταλμα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Politico, «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ».

Η αίτηση εξαίρεσης του Κλεζ

Στο μεταξύ, εκκρεμεί η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να απομακρυνθεί από την υπόθεση και εναπόκειται στη Δικαιοσύνη να αποφασίσει τελικά πώς θα το χειριστεί, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της επιτροπής θα ψηφίσουν εάν συμφωνούν να εξαιρεθεί ο συνάδελφός τους ή εάν θα παραμείνει στη θέση του.

Την περασμένη εβδομάδα δεν είχε συμμετάσχει γιατί ήταν η ημέρα που ζητήθηκε η εξαίρεση. Υπήρχε ένα περιθώριο έτσι ώστε να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει να εξαιρεθεί και να απομακρυνθεί από τη διαδικασία, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει. Άρα τώρα εναπόκειται στους συναδέλφους του να αποφασίσουν να δώσουν μια οριστική απάντηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024