Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβεν Μαρί: Δεν θα έπρεπε να είναι κρατούμενη η Εύα Καϊλή

Σβεν Μαρί: Δεν θα έπρεπε να είναι κρατούμενη η Εύα Καϊλή

«Θα μπορούσε η κράτησή της να γίνει στο σπίτι της» υπογράμμισε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για τη δικαστική μάχη της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμείνει προφυλακισμένη στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate μίλησε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Σβεν Μαρί.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για δύο λόγους: «Ο πρώτος είναι για να μην εξαφανίσει αποδείξεις και ο δεύτερος ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή και συνεννόηση με ανθρώπους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συλληφθούν ή να καταθέσουν».

«Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εξαφανίσει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει. Το δεύτερο σημείο είναι η επαφή με τους άλλους πρωταγωνιστές της υπόθεσης ή με μάρτυρες. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό» ανέφερε ο «δικηγόρος του διαβόλου» -όπως έχει χαρακτηριστεί ο Σβεν Μαρί και συμπλήρωσε:

«Πρώτον, η κυρία Καϊλή έχει τηλέφωνο στο κελί της, όπως και οι άλλες κρατούμενες στη φυλακή. Εάν κάποια στιγμή θέλουν να συνομιλήσουν με άλλα άτομα, διαθέτει τηλέφωνο και μπορεί να το κάνει. Όμως δεν το έκανε ποτέ. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές τις συνομιλίες καταγράφονται και τις ακούει η αστυνομία. Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να παραμένει κρατούμενη όλους αυτούς τους μήνες η κυρία Καϊλή. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο».

Όπως τόνισε ο κ. Μαρί, η Εύα Καϊλή θα μπορούσε να παραμείνει υπό περιορισμό στο σπίτι της, ώστε να έχει μαζί της και την κόρη της.

«Θα μπορούσε εύκολα, περιμένοντας μέχρι να γίνει η ακρόαση άλλων ανθρώπων. Θα μπορούσε η κράτησή της να γίνει στο σπίτι της. Έτσι θα είχε την ευκαιρία να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό. Πρόκειται για ένα παιδί που θα γίνει σύντομα δύο ετών» συμπλήρωσε.

Ο ρόλος του Παντσέρι

Μιλώντας για το ρόλο του Αντόνιο Παντσέρι, του Ιταλού ευρωβουλευτή που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης Qatargate, ο οποίος υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, o Σβεν μαρί σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν διευκρινήσεις: «Δεν είναι ξεκάθαρο. Στην αρχή της έρευνας είχε ένα συγκεκριμένο ρόλο. Δηλαδή εκλήθη να απαντήσει σε μια ολόκληρη σειρά ερωτήσεων. Στη συνέχεια άλλαξε αφήγημα. Εμφανίζεται σήμερα με μια διαφορετική γραμμή. Δηλαδή δηλώνει μεταμέλεια που σημαίνει ότι θα βοηθήσει την έρευνα λέγοντας την αλήθεια. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι όταν στην πρώτη φάση της έρευνας, προτού δηλώσει μεταμέλεια ο Παντσέρι έλεγε διάφορα πράγματα, η Δικαιοσύνη έλεγε ότι ήταν ψέματα, ενώ τώρα όλα όσα λέει θεωρούνται αληθή, φαίνεται σαν ο λόγος του Ευαγγελίου».

«Βλέπει το παιδί της κάθε μέρα»

Σχετικά με τη κόρη της Εύας Καϊλή, ο Σβεν Μαρί είπε ότι «οι Αρχές επιτρέπουν στην Εύα Καϊλή να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα για μία ώρα. Πρέπει να ξέρετε ότι ένα παιδί είκοσι τεσσάρων μηνών δεν καταλαβαίνει ακόμα πολλά πράγματα. Όταν ένα παιδί φτάνει στη φυλακή, δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει τι είναι η φυλακή. Όμως όταν το επισκεπτήριο κρατάει μια ώρα την ημέρα, πρέπει μετά από 35 λεπτά να προετοιμάσεις το παιδί ότι η μαμά θα φύγει. Μετά από 25 λεπτά το παιδί κλαίει. Το παιδί είναι θλιμμένο και δεν καταλαβαίνει γιατί φεύγει η μητέρα» τόνισε ο δικηγόρος.

«Πιστεύω ότι τόσο για την Εύα Καϊλή όσο και για το παιδί που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, πρόκειται για βασανιστήριο γιατί το παιδί φεύγει προς την έξοδο και η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο κελί της» πρόσθεσε.

«Η Εύα Καϊλή με έχει ανάγκη»

Τέλος, αναφερόμενος στο δικό του ρόλο στην υπόθεση, υπογράμμισε ότι: «Αυτό που είναι πολύτιμο για εμένα είναι να έχει ο κάθε άνθρωπος που είτε είναι θύμα είτε είναι φερόμενος δράστης ενός εγκλήματος δικαίωμα στην υπεράσπιση. Δεν θα γίνω ποτέ δημοφιλής υπερασπιζόμενος τρομοκράτες. Δεν θέλω να γίνω δημοφιλής, υπερασπιζόμενος κάποιον που έχει πέσει θύμα επίθεσης με βιτριόλι».

«Ο ρόλος μου δεν είναι να είμαι δημοφιλής. Ο ρόλος μου είναι να υπερασπίζομαι ανθρώπους που έχουν ανάγκη και πιστεύω ότι η Εύα Καϊλή με έχει ανάγκη» κατέληξε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024