Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ατυχία της… τάξης του '92

Η ατυχία της… τάξης του ’92

Τρεις τερματοφύλακες, τρεις διαφορετικές ιστορίες. Κοινή συνισταμένη; Ολοι οι «άσοι» της ιστορίας, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, ο Τιμπό Κουρτουά και ο Αλισον Μπέκερ, είναι …απόφοιτοι της «ίδιας τάξης»

Την εβδομάδα που διανύουμε το βλέμμα πέφτει στους γκολκίπερ. Θα έλεγε κάποιος πως είναι η σειρά τους να βγουν στην επιφάνεια αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει για τους λάθος λόγους: είτε για κάποια άτυχη στιγμή τους, είτε επειδή δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά σε καίριες φάσεις.

Τρεις τερματοφύλακες, τρεις διαφορετικές ιστορίες. Κοινή συνισταμένη;  Ολοι οι «άσοι» της ιστορίας, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, ο Τιμπό Κουρτουά και ο Αλισον Μπέκερ, είναι …απόφοιτοι της «ίδιας τάξης». Γεννημένοι το 1992 και οι τρεις, λες και πρόκειται για μια αόρατη συνωμοσία των άστρων…

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Βίλα Παρκ. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ που πριν  από λίγους μήνες πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου με τα χρώματα της εθνικής Αργεντινής αλλά παραμένει στην Αστον Βίλα, μια μεσαία δύναμη του βρετανικού ποδοσφαίρου κι ας κατέκτησε κάποτε Κύπελλο Πρωταθλητριών, αντιμετωπίζει την Αρσεναλ. Την ομάδα που ουδέποτε τον πίστεψε και για χρόνια τον έδινε δανεικό «δεξιά κι αριστερά». Ο Μαρτίνεζ που δεν κρύβει πως θα ήθελε να δοκιμάσει  ξανά σε υψηλότερο επίπεδο και μάλλον νιώθει κορεσμένος στο Μπέρμιγχαμ, δέχεται δύο γκολ που συζητιούνται ακόμη: το πρώτο, το 2-2 για τους Κανονιέρηδες, ύστερα από μακρινό σουτ του Ζιτσένσκο και στην κλειστή γωνιά του Αργεντινού «κίπερ». Το δεύτερο, στις καθυστερήσεις, αυτό που έφερε το 2-3 για την Αρσεναλ και άνοιξε τον δρόμο για το τελικό τρίποντο (2-4). Μακρινό σουτ, ο Εμιλιάνο εκτίναξη φοβερή, η μπάλα στο δοκάρι, στο κεφάλι του άτυχου παίκτη και στα δίχτυα του. Το λες και γκίνια ολκής. Αυτογκόλ!

Τρίτη βράδυ, 21 Φεβρουαρίου, Ανφιλντ. Η Λίβερπουλ έχει μπει φουριόζα στο ραντεβού με τη Ρεάλ. Το 1-0 έρχεται νωρίς και λίγο μετά προκύπτει και το 2-0 , ολότελα αναπάντεχα. Πώς;  Ο Τιμπό Κουρτουά που δεν μπορείς να πεις ότι έλαμψε με το Βέλγιο στο πρόσφατο Μουντιάλ στο Κατάρ, επιχειρεί κοντρόλ. Κακός σύμβουλος το ύψος ορισμένες φορές για τους φύλακες των εστιών. Είναι δυνατόν να …παίξει σωστά και με χάρη τη μπάλα ένας δίμετρος; Επαφή  άτσαλη με το γόνατο και ωραίο σερβίρισμα για τον Σαλάχ και το 2-0 των  Κόκκινων, ένα πανεύκολο γκολ για τον Αιγύπτιο στράικερ.

Λίγο αργότερα, η γκάφα από την απέναντι πλευρά. Ο Αλισον Μπέκερ, ένας Βραζιλιάνος που όντως δίνει ασφάλεια στη Λίβερπουλ και την εθνική της πατρίδας του, πλην όμως στο Κατάρ δεν έφτασε πολύ μακριά, δέχεται την πάσα για να κάνει «παιχνίδι από την πίσω ζώνη». Με στυλ άνετο κινείται, δοκιμάζει την πάσα, αλλά κοντράρει στον Βινίσιους που αποφεύγει και να κοιτά! Και κάπως έτσι καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-2. Το τι έγινε μετά, η ευρεία νίκη της Βασίλισσας είναι ιστορία. Όπως και στην ιστορία περνά μια βραδιά που ορισμένοι από τους καλύτερους τερματοφύλακες των ημερών μας είχαν συνοδό την έλλειψη συγκέντρωσης στις προσπάθειές τους.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024