Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Ρεάλ δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν

Στη Ρεάλ δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν

Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον Ανφιλντ και οι δύο γερόλυκοι

«Που θα γίνει ο επόμενος; Στην Κωνσταντινούπολη; Κλείστε εισιτήρια». Λόγια του Γιούργκεν Κλοπ μετά την ήττα της Λίβερπουλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελευταίο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γερμανός δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο κακός δαίμονας της ομάδας του αλλά και του ίδιου τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιαζόταν ενώπιον τους ξανά, αλλά πριν τον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Και με τι τρόπο; Η Ρεάλ υποχρέωσε τη Λίβερπουλ στην πιο βαριά ήττα της στο Ανφιλντ σε ευρωπαϊκή βραδιά με ανατροπή -από 0-2 σε 5-2. Ιστορικό ήταν όμως το αποτέλεσμα και για τη Βασίλισσα αφού για πρώτη φορά έφτασε σε νίκη εκτός έδρας έχοντας μειονέκτημα δύο τερμάτων.

Τα τελευταία 70 χρόνια η Ρεάλ, η Αρσεναλ (3-6 το 2007 για το Λιγκ Καπ) και η Πρέστον Νορθ Εντ (1-5 το 1953) έχουν νικήσει στο Ανφιλντ με τουλάχιστον πέντε γκολ.

Κλοπ και Λίβερπουλ έχουν ξεχάσει πως είναι να νικάς τη Βασίλισσα.

Στα χρόνια που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Κόκκινων ο γερμανός προπονητής δεν έχει νικήσει ποτέ τη Ρεάλ. Τέσσερις ήττες, οι δύο σε τελικό, και μία ισοπαλία. Τον Κλοπ τον έχει καταπιεί η μαύρη τρύπα της Λίβερπουλ στα παιχνίδια με τους Μερένγκες, αφού προηγουμένως, ως προπονητής της Ντόρτμουντ, είχε γευτεί τρεις φορές το νέκταρ της νίκης με αντίπαλο τη διάσημη αντίπαλο.

Δεκατέσσερα χρόνια και επτά παιχνίδια έχουν μεσολαβήσει από την προηγούμενη επιτυχία της Λίβερπουλ επί της Ρεάλ (4-0). Μια άλλη εποχή. Το 2009 ο Μέσι δεν είχε κατακτήσει ακόμα Χρυσή Μπάλα και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την ηγεμονία του μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το Γιουρόπα Λιγκ δεν υπήρχε ως διοργάνωση, στη Γερμανία την πιατέλα του πρωταθλητή σήκωνε η Βόλφσμπουργκ και στο Παρίσι δεν είχαν φτάσει ακόμα οι σεϊχηδες από το Κατάρ. Ηταν η χρονιά του Avatar που έσπασε τα ταμεία και του Μπαράκ Ομπάμα που κέρδισε τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο γερόλυκοι

Αυτή τη φορά το Ανφιλντ το άλωσαν δύο γερόλυκοι που γράφουν τη δική τους ιστορία στη Ρεάλ: ο Καρίμ Μπενζεμά με τα δύο του γκολ και ο Λούκα Μόντριτς που θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του γιατί το αξίζει- και το αξίζει με το παραπάνω.

«Αληθινό μεγαλείο. Μόντριτς και Μπενζεμά αποδίδουν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από τους περισσότερους παίκτες», έλεγε μετά την ιστορική ήττα της Λίβερπουλ ο  Στήβεν Τζέραρντ που είχε πετύχει τα δύο από τα τέσσερα γκολ της τελευταίας νίκης των Κόκκινων επί της Ρεάλ.

Τους δύο άσους της Ρεάλ που μαζί με τον Βινίσιους ξεχαρβάλωσαν την «κόκκινη μηχανή» χειροκρότησε το κοινό του Ανφιλντ γεγονός που εντυπωσίασε τον Τιμπό Κουρτουά. «Εδειξαν πως ξέρουν να εκτιμούν τους σπουδαίους παίκτες», δήλωσε αργότερα ο βέλγος τερματοφύλακας που υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα επιτρέποντας στον Σαλάχ να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ο Κάρλο Αντσελότι πάντα λέει το πόσο σημαντικά είναι τα γέρικα άλογα στην ομάδα του. «Δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικοί είναι οι βετεράνοι. Κρος, Μπενζεμά και Μόντριτς ηγούνται όλης της ομάδας».

Ένα στοιχείο του αγώνα που προκάλεσε εντύπωση είναι πως η Ρεάλ πέτυχε πέντε γκολ με μόλις εννέα σουτ. Μια κυνική Βασίλισσα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024