Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Καθημερινά σκοτώνονται ή τραυματίζονται 4 παιδιά - Βιώνουν φρικιαστικά εγκλήματα

Ουκρανία: Καθημερινά σκοτώνονται ή τραυματίζονται 4 παιδιά – Βιώνουν φρικιαστικά εγκλήματα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι καταστροφή για τα παιδιά, τα οποία έχουν μετατραπεί σε θύματα μερικών από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα...

Τέσσερα παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά κατά μέσον όρο στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνει έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης, υπογραμμίζοντας πως στην πραγματικότητα, ο απολογισμός των θυμάτων μάλλον είναι ακόμη πιο βαρύς (φωτογραφία αρχείου του Reuters/Kai Pfaffenbach, επάνω, από την Ουκρανία).

Καταστροφή για τα παιδιά

Ο πόλεμος, που θα κλείσει έναν χρόνο την Παρασκευή, είναι καταστροφή για τα παιδιά, τόνισε η Ινγκερ Ασινγκ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Save the children, παρουσιάζοντας την έκθεση της οργάνωσής της.

Κατά το κείμενο της ΜΚΟ, παιδιά έχουν μετατραπεί σε θύματα μερικών από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων βασανισμών, σεξουαλικής βίας και φόνων. Πολλά από τα εγκλήματα δεν καταγράφονται.

Κάθε παιδί στην Ουκρανία έχει περάσει κατά μέσο όρο 920 ώρες – ή με άλλα λόγια πάνω από έναν μήνα – σε υπόγεια καταφύγια αφότου άρχισε ο πόλεμος, κατά τα στοιχεία της Save the children. Η κατάσταση είναι χειρότερη κοντά στα μέτωπα.

Το να παγιδεύεται κανείς κάτω από τη γη είναι φρικτή εμπειρία που τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ, επισήμανε η κυρία Ασινγκ. Πολλά από τα παιδιά στην Ουκρανία ζουν σε μόνιμη κατάσταση τρόμου, πρόσθεσε.

Επιπλέον, υποφέρουν από τον φόβο πως θα χάσουν τους συγγενείς τους ή ότι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο όπου ζουν, πρόσθεσε η σουηδή ακτιβίστρια.

Ψυχολογική υποστήριξη

Η Save the Children απηύθυνε έκκληση οι στρατιωτικοί να μην πλήττουν αμάχους και πολιτικά κτίρια, ιδίως σχολεία, σπίτια και νοσοκομεία. Οσοι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να λογοδοτούν, επέμεινε.

Η ΜΚΟ θεωρεί σημαντικό να προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σχολείο. Σε πολλές περιοχές, η παράδοση μαθημάτων είναι εφικτή μόνο χάρη σε ψηφιακές πλατφόρμες, όμως τα παιδιά που διαθέτουν τις απαραίτητες συσκευές μετά βίας φθάνουν το ένα στα τρία.

Από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου 2022 έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί πάνω από 18.600 άμαχοι, θύμισε η Save the children, επικαλούμενη επαληθευμένους αριθμούς των Ηνωμένων Εθνών.

Ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων θεωρείται βέβαιο πως είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024