Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Παπ συνάντησε τον Κάνααν

Όταν ο Παπ συνάντησε τον Κάνααν

Ο ημιτελικός κράτησε 26.00. Ή μήπως 6.00. Την απάντηση τη ξέρουν ο Κώστας Παπανικολάου. Και ο «καυτός» Αιζάια Κάνααν

Καμιά φορά δεν χρειάζεται ολόκληρη η ιστορία ενός ματς. Φτάνουν έξι λεπτά για να τα δεις και να τα καταλάβεις όλα. Όσα ακριβώς χρειάστηκαν απόψε ο Κώστας Παπανικολάου με τον Αιζάια Κάνααν για να απλώσουν στο 11-0 τις σερί νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και να στείλουν τους Ερυθρόλευκους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας –και στην υπεράσπιση του τίτλου τους-.
Ήταν 35-40 το ματς έπειτα από τις δύο πρώτες περιόδους με τον Ολυμπιακό να τα σπάει από τη περιφέρεια (5/17 τριπ) και τον αιώνιο αντίπαλο του ρισκάροντας το μακρινό σουτ στην άμυνα να νιώθει δικαιωμένος. Τα έκανε όλα σωστά ο Παναθηναϊκός ως τα μισά του δρόμου, αφήνοντας το μακρινό σουτ των Ερυθρόλευκων από συγκεκριμένα χέρια. Έγραφε ως εκεί το κοντέρ 0/5 εντός πεδιάς ο Γουόκαπ, 0/4 ο ΜακΚίσικ, 0/3 ο Κάνααν και ένα σχεδόν σοκαριστικό 29.2%.
Και όσο κρατούσε αυτή η συνθήκη; Οι Πράσινοι έστελναν έξτρα παίκτη στην ρακέτα κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Μουσταφά Φαλ. Επτά κλεψίματα, επιβράβευαν την προσπάθεια τους και την επικράτηση τους στις δύο πρώτες περιόδους.
Έξι λεπτά από την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για την τρίτη περίοδο, ο Ντέγιαν Ράντονιτς ήθελε να φάει το ντοσιέ του: 20-1 το επιμέρους του Ολυμπιακού που είχε πλέον προβάδισμα +14 (55-41). Για την ακρίβεια 20-1 του Κώστα Παπανικολάου και του Αιζάια Κάνααν: Με τον αρχηγό να πετυχαίνει 9 πόντους σε αυτό το διάστημα (15π συνολικά) και τον Αμερικανό γκαρντ να βάζει 11 (14π συνολικά). Πως; Με 6/6 τρίποντα! Η μια εύστοχη βολή του Πονίτκα (σταμάτησε ένα τρομερό 17-0) ήταν ότι είχε να απαντήσει πια ο Παναθηναϊκός που τιμωρήθηκε από τη μπλόφα του.
Σε αυτό το επίπεδο δεν ρισκάρεις το μακρινό σουτ σε τέτοιο βαθμό. Ή πιο σωστά δεν μπορεί να είναι το μοναδικό σου σχέδιο… Και οι Πράσινοι φάνηκε να μην διαθέτουν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ντουέιν Μπέικον βρέθηκε σε ένα από τα πιο άστοχα βράδια της καριέρας του (0/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα).
Φυσικά ο Αμερικανός δεν τα έχανε μόνος του. Ήταν η άμυνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Εκείνη είχε την πολυτέλεια να ασχοληθεί με έναν. Η αντίστοιχη του Ράντονιτς είχε να αντιμετωπίσει για πολλοστή φορά μια Λερναία Ύδρα. Τα περισσότερα ματς σε αυτό το 0-11 σερί της τελευταίας διετίας ο Παναθηναϊκός τα έχασε από παίκτες σαν τον ΜακΚίσικ και τον Φαλ. Το ότι τους σταμάτησαν και τους δύο απόψε (από 4 πόντους με τον ΜακΚίσικ να έχει 1/7 εντός πεδιάς και τους δύο να πετυχαίνουν από ένα δίποντο) δεν έπαιξε κανέναν ρόλο…
Ο Ολυμπιακός αυτής της διετίας είναι πολλά σκαλοπάτια ψηλότερα από τον Παναθηναϊκό. Και αγωνιστικά αλλά πλέον και ψυχολογικά νιώθοντας την ανωτερότητα του. Νικά σε όλα τα στιλ μπάσκετ, με όλους τους τρόπους τον μεγάλο αντίπαλο του με τέτοια άνεση που φαίνεται να του έγινε συνήθεια… όπως και η συλλογή των εγχώριων τίτλων. Αύριο μπορεί να πάρει τον τρίτο στη σειρά
ΥΓ. Οι 22 πόντοι του Σάσα Βεζένκοφ μοιάζουν με μια άλλη συνήθεια. Τυχαία επέστρεψαν οι Κινγκς στα μέρη μας, για χάρη τους;

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024