Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Η τρανς δασκάλα με το προσθετικό στήθος εκτός σχολείου κάνει εμφανίσεις ως άντρας

Καναδάς: Η τρανς δασκάλα με το προσθετικό στήθος εκτός σχολείου κάνει εμφανίσεις ως άντρας

Η ιστορία ξεκίνησε όταν μαθητές της δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεό της

Σάλο έχει προκαλέσει στον Καναδά μία τρανς καθηγήτρια με τεράστιο προσθετικό στήθος και ξανθιά περούκα.

Πρόκειται για την Kayla Lemieux, που διδάσκει στο Λύκειο Oakville Trafalgar στο Οντάριο. Έγινε viral τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν μαθητές της δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεό της, ενώ μία διαμάχη ξεκίνησε για το αν επιτρέπεται να εμφανίζεται έτσι μπροστά τους.

Οι γονείς εξοργισμένοι ζήτησαν εξηγήσεις και η διεύθυνση του σχολείου εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή της στην Lemieux επιτρέποντας της να φοράει ό,τι εκείνη επιθυμεί.

Μετά από μήνες αντιδράσεων, η τρανς δασκάλα τώρα όταν κυκλοφορεί εκτός σχολείου ντύνεται άντρας.

Η ίδια αυτή την εβδομάδα έφυγε από το γυμνάσιο φορώντας το γιγάντιο στήθος, μια ξανθιά περούκα και γυαλιά, αλλά δεν άργησε να αλλάξει αμφίεση.

«Φοράει προσθετικό στήθος εξαιρετικά σπάνια», σχολίασε στην «Post» ένας κάτοικος του συγκροτήματος διαμερισμάτων οπού ζει η Lemieux, η οποία αφού έκανε τα ψώνια της πήγε σπίτι και λίγα λεπτά αργότερα βγήκε ντυμένη άντρας.

«Φεύγει από το σπίτι πιο συχνά ως άντρας παρά ως γυναίκα», τόνισε ο ίδιος.

Επέμβαση υπουργού Παιδείας

Μετά από διαμαρτυρία που έγινε από μαθητές, γονείς και μέλη της κοινότητας, που θεώρησαν ότι είναι ακατάλληλο να επιτρέπεται αυτή η «προκλητική εμφάνιση» της Lemieux στο σχολείο, ο υπουργός Παιδείας του Καναδά, Στίβεν Λέτσε, έγραψε επιστολή προς το Κολέγιο Δασκάλων του Οντάριο, τον οργανισμό που αδειοδοτεί, διέπει και ρυθμίζει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού της επαρχίας.

«Σε αυτή την επαρχία, στα σχολεία μας, γιορτάζουμε τις διαφορές μας και πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού για τα παιδιά μας», είπε ο Λέτσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, σύμφωνα με την Toronto Sun.

«Και σε αυτή τη βάση, ζήτησα από το Κολλέγιο Δασκάλων του Οντάριο να επανεξετάσει και να ελέγξει το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτών των διατάξεων όσον αφορά την επαγγελματική συμπεριφορά, κάτι που πιστεύουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των παιδιών στο Οντάριο».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024