Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Trafficking: Το ξενοδοχείο «φυλακή» στη Συγγρού που κρατούσαν 15 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Trafficking: Το ξενοδοχείο «φυλακή» στη Συγγρού που κρατούσαν 15 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Το κύκλωμα μαστροπείας χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για να κρατά τις γυναίκες που έφερνε από τη Λατινική Αμερική και να τις εξαναγκάζει σε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής

Την πλήρη δράση του διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας που εξανάγκαζε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική να εκδίδονται έναντι αμοιβής στη χώρα μας αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες της Κολομβίας και των ΗΠΑ.

Κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος φέρεται να είχε ένας 62χρονος ξενοδόχος ο οποίος είχε αναλάβει τη διαμονή των θυμάτων – γυναικών και την παροχή δωματίων για τις ερωτικές συναντήσεις τους με τους «πελάτες».

«Κρατούμενες» στο ξενοδοχείο

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε φυλακή για τις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική που έπιανε στα δίχτυα του το κύκλωμα εκμεταλλευόμενο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία τις γυναίκες τις εγκαθιστούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

Από εκεί τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Ο αρχηγός

Το αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ένας 37χρονος, ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του γραφείου έχοντας συντονιστικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, αναθέτοντας συγκεκριμένα καθήκοντα στον εκάστοτε υπάλληλο.

Μάλιστα το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους στην οδό Αλκιβιάδου, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Η αστυνομική επιχείρηση

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος και την απελευθέρωση των γυναικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/2/2023) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με αστυνομικούς να υποδύονται τους πελάτες σε ερωτικά ραντεβού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν κεκαλυμμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρία ξενοδοχεία, στη Συγγρού και στα νότια προάστεια, όπου εντοπίστηκαν οι 15 γυναίκες – θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, συνελήφθησαν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι 3 οδηγοί, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού και 4 συνεργοί τους (τηλεφωνήτριες και ξενοδόχος).

Οι γυναίκες που απελευθερώθηκαν είναι εννιά από τη Βραζιλία, τρεις από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία από το Μαρόκο.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024