Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στην Καλλιθέα: Δημοτικοί σύμβουλοι στα δικαστήρια από μήνυση χρυσαυγίτη

Σάλος στην Καλλιθέα: Δημοτικοί σύμβουλοι στα δικαστήρια από μήνυση χρυσαυγίτη

Πρώην χρυσαυγίτης, που πλέον εμφανίζεται υποψήφιος στο νέο μόρφωμα του Κασιδιάρη, σέρνει στα δικαστήρια όλο το δημοτικό συμβούλιο της Καλλιθέας. Απαράδεκτη κρίνεται η στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε ο Τρ.Μπουγάς, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με την «Ελληνική Αυγή», το συνδυασμό δηλαδή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, και μάλιστα τώρα ο ίδιος, εμφανίζεται ως υποψήφιος με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη.

Και αυτό διότι ακολούθησε κλήτευση σε δίκη των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας και στελεχών του ΚΚΕ, Νανάς Ιορδανίδου και Γιώργου Αντωνακάκη, όπως και δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων.

Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός την κλήτευση σε δίκη των δημοτικών συμβούλων, το ΚΚΕ εξηγεί σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «η μήνυσή του προς τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης μήνυσης που είχε καταθέσει ο ίδιος εναντίον των στελεχών του ΚΚΕ και Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, Γιώργου Αντωνακάκη, Ρούλας Ελευθεριάδου και Γιάννη Βακαλόπουλου, το 2019, επειδή κατέδειξαν τη δράση του ως ενός από τους εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ.»

Η κλήτευση σε δίκη «προκύπτει κατόπιν της νέας μήνυσης του συγκεκριμένου προς τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι στο σύνολό τους υπερψήφισαν (πλην των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής) σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, με το οποίο καταδικάζονταν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δηλώνονταν η συμπαράσταση στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και τονίζονταν η ανάγκη απομόνωσης κάθε φασιστικής και ρατσιστικής φωνής».

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, «προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του Εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας, τη στιγμή που η πρώτη μήνυση κατά των τριών εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέθηκε στο αρχείο!»

Εντύπωση όμως «προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη, επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία για την αντιμετώπιση των παραφυάδων της ΧΑ.»

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ο λαός της Καλλιθέας και όλης της χώρας, να απομονώσει τους εγκληματίες φασίστες, με τη δράση του και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στο ΠΕΣΥ το θέμα

Η συγκεκριμένη υπόθεση «πήγε» μάλιστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προς συζήτηση, αλλά συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή Αττικής, απέρριψε (με ψήφους των παρατάξεων Γ. Πατούλη και Θ. Τζήμερου, εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής» και ανεξάρτητων – συνεργαζόμενων με την περιφερειακή αρχή συμβούλων) έστω να συζητηθεί ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το οποίο ζητούσε να καταδικαστεί η δίωξη δημοτικών Συμβούλων της Καλλιθέας.

Μάλιστα, η Στέλλα Βαλαβάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα ανέπτυξε την σχετική πρόταση καταθέτοντας ψήφισμα με «ισχυρό μήνυμα κατά της προκλητικής αυτής ενέργειας που προσβάλλει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας αλλά συνολικότερα τα εκφρασμένα αντιφασιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Μετά την άρνηση της διοίκησης Πατούλη να συζητηθεί το ψήφισμα έκανε την εξής δήλωση: «Είναι απαράδεκτη και προκλητική η δίωξη και καλέσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει και να απαιτήσει να πάψει η πρωτάκουστη δίωξη Δημοτικών Συμβούλων και να μην γίνει καμία δική. Η διοίκηση Πατούλη, από κοινού με τη Χρυσή Αυγή και τον Τζήμερο, αρνήθηκαν την πρόταση μας. Καλούμε το λαό της Αττικής να βγάλει τα συμπεράσματα του, να εκφράσει για άλλη μια φορά τα αντιφασιστικά του αισθήματα, καταδικάζοντάς ουσιαστικά την πολιτική δίωξη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024