Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Απαράδεκτη» κλήτευση σε δίκη δημοτικών συμβούλων Καλλιθέας μετά από μήνυση χρυσαυγίτη

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη» κλήτευση σε δίκη δημοτικών συμβούλων Καλλιθέας μετά από μήνυση χρυσαυγίτη

Το ΚΚΕ σχολιάζει, μάλιστα, ότι «προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας, τη στιγμή που η πρώτη μήνυση κατά των τριών εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέθηκε στο αρχείο».

Ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, με τον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που τώρα εμφανίζεται ως υποψήφιος με το κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, κατέθεσε μήνυση εις βάρος δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων, η οποία οδήγησε στην κλήτευσή τους σε δίκη.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι αποτελεί «απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός» η κλήτευση σε δίκη των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας και στελεχών του ΚΚΕ, Νανάς Ιορδανίδου και Γιώργου Αντωνακάκη, όπως και δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Και υπογραμμίζει πως «αυτές οι μεθοδεύσεις πρέπει να πέσουν εδώ και τώρα στο κενό», ζητώντας «να μη γίνει καμία δίκη».

Όπως γνωστοποίησε ο Περισσός, «η μήνυσή του προς τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης μήνυσης που είχε καταθέσει ο ίδιος εναντίον των στελεχών του ΚΚΕ και δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, Γιώργου Αντωνακάκη, Ρούλας Ελευθεριάδου και Γιάννη Βακαλόπουλου, το 2019, επειδή κατέδειξαν τη δράση του ως ενός από τους εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ».

Η προγούμενη μήνυση μπήκε στο αρχείο

Η κλήτευση σε δίκη προκύπτει κατόπιν της νέας μήνυσης του συγκεκριμένου προς τους δημοτικούς συμβούλους, «οι οποίοι στο σύνολό τους υπερψήφισαν (πλην των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής) σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, με το οποίο καταδικάζονταν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δηλώνονταν η συμπαράσταση στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και τονιζόταν η ανάγκη απομόνωσης κάθε φασιστικής και ρατσιστικής φωνής».

Το ΚΚΕ σχολιάζει, μάλιστα, ότι «προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλιθέας, τη στιγμή που η πρώτη μήνυση κατά των τριών εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέθηκε στο αρχείο».

«Κλήτευση τη μέρα που ψηφιζόταν η τροπολογία» για Κασιδιάρη

Και υπογραμμίζει: «Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη, επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία δήθεν για την αντιμετώπιση των παραφυάδων της ΧΑ».

Το ΚΚΕ σημειώνει πως η κυβέρνηση «οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

«Ο λαός της Καλλιθέας και όλης της χώρας, να απομονώσει τους εγκληματίες φασίστες, με τη δράση του και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό», καταλήγει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024