Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού

Προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων και άλλων δημοτικών ακινήτων και έτσι διαπιστώθηκαν οι αναγκαίες εργασίες στατικής ενίσχυσης.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού επέλεξε να διεκδικήσει πόρους από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να διενεργήσει προσεισμικό έλεγχο στα δημοτικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία.

Κάτι που πρέπει να πράττουν όλοι οι Δήμοι της χώρας προκειμένου να γνωρίζουν πιθανές ανάγκες στατικής ενίσχυσης στα κτίρια αυτά, διασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό την ασφάλεια του κόσμου σε περίπτωση σεισμού.

Το Β’ εξάμηνο λοιπόν του 2022, πραγματοποιήθηκε ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος σε είκοσι τρία συγκροτήματα και σαράντα επτά (47) συνολικά κτίρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, που αφορούν σε σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων, δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Ο έλεγχος των κτιρίων, όπως προαναφέραμε, έγινε μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης», και εκπονήθηκαν εκθέσεις από τον ΟΑΣΠ, χωρίς να διατυπωθούν παρατηρήσεις και χωρίς την κατάταξη κάποιου κτιρίου σε κατηγορία που να απαιτεί Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο.

Επίσης, μετά από ειδικές  μελέτες στατικής ενίσχυσης, κρίθηκε αναγκαία η στατική θωράκιση του1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού, κτίριο Δημάρχου Σοφοκλή Μαντά, στο οποίο υλοποιούνται σχετικές εργασίες, όπως και εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Ακόμα, εργασίες στατικής ενίσχυσης πραγματοποιήθηκαν και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Παπάγου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80, με εργασίες σεισμικής θωράκισης και ενίσχυση της οροφής του κτιρίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός του Φθινοπώρου 2022, ενισχύοντας τη στατικότητα του κτιρίου.

Ο προσεισμικός έλεγχος είναι μια αναγκαία ενέργεια ουσίας για τους Δήμους, προκειμένου να γνωρίζουν την υφιστάμενη κατάσταση των δημοτικών κτιρίων. Μπορεί να μην είναι έργα «βιτρίνας» αλλά μέγιστης αξίας.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024