Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία Συλλόγου Γονέων για το ερειπωμένο κτίριο

Ανησυχία Συλλόγου Γονέων για το ερειπωμένο κτίριο

«Η περίφραξη του κτηρίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς σε πολλά σημεία κάνοντας εφικτή την είσοδο στην εν λόγω οικοδομή, με αποτέλεσμα την δημιουργία κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα των εισερχομένων εντός αυτής» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Παπάγου για το κτίσμα που δεν ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου αλλά είναι δίπλα στο Λύκειο.

Την ανησυχία του εξέφρασε στον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο, μέσω επιστολής, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Παπάγου για την επικινδυνότητα ενός κτίσματος ιδιοκτησίας του Ιδρύματος «Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης  (ΙΕΙΒΚΙΤ)» πλησίον του σχολείου.  Από το ρεπορτάζ που διενεργήσαμε προκύπτει πως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού δεν είναι αρμόδιος να παρέμβει σε ένα κτίριο που δεν είναι ιδιοκτησίας του, αλλά και ούτε είναι στα διοικητικά όρια ευθύνης του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος έχει διαμηνύσει προς τους ιδιοκτήτες του ερειπωμένου ακινήτου πως θα συνδράμει όσο επιτρέπεται ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στο κτίριο, αν προχωρήσουν στην μετατροπή του σε ιατρική βιβλιοθήκη, όπως αναφέρουν ότι θέλουν να πράξουν στο εν λόγω κτίριο. Με έναν όμως αδιαπραγμάτευτο όρο: Να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο. Επειδή όπως προαναφέραμε το κτίσμα είναι εκτός ορίων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί επίσης να παραχωρήσει πρόσβαση στα όρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες περίφραξης, σε ένα κτίριο, όπου όπως θυμόμαστε τον Ιούνιο του 2022 ένας δεκαπεντάχρονος είχε πέσει από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε.

Παρακάτω ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Παπάγου:

«Σε συνέχεια της από 26 Ιουνίου 2022 επιστολής μας, που αφορούσε τον τραυματισμό μαθητή στο εγκαταλελημένο κτίσμα, το οποίο βρίσκεται πλησίον του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Παπάγου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατ’ όπιν προσωπικής αυτοψίας των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, στο ανωτέρω κτίσμα και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, διαπιστώσαμε τα ακόλουθα για τα οποία σας αποστέλλουμε συνημμένο και φωτογραφικό υλικό:

α. Η περίφραξη του κτηρίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς σε πολλά σημεία κάνοντας εφικτή την είσοδο στην εν λόγω οικοδομή, με αποτέλεσμα την δημιουργία κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα των εισερχομένων εντός αυτής.

β. Τμήματα (μεταλλικά) της περίφραξης του κτίσματος βρίσκονται διασκορπισμένα στον περιβάλλοντα χώρο με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού των διερχομένων.

γ. Όλα τα ανωτέρω εντείνουν το πρόβλημα λόγω της έλλειψης επαρκούς φωτισμού κατά τις νυχτερινές ώρες.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε από το ΔΣ του Ιδρύματος «Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης  (ΙΕΙΒΚΙΤ)», ιδιοκτησίας του οποίου είναι το εν λόγω κτίσμα και εντός ορίων του Δήμου  Αθηναίων, την άμεση αποκατάσταση της περίφραξης του κτίσματος , με σκοπό την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των διερχομένων από τον εν λόγω χώρο, από τους αρμόδιους φορείς στους οποίους κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή, μέσω των ελεγκτικών τους μηχανισμών, να προβούν σε ενδελεχή έλεγχο σχετικά με την άμεση και άρτια έναρξη και αποπεράτωση των ανωτέρω εργασιών, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την γειτνίαση του με το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Παπάγου.

Να τονιστεί ότι για την επικινδυνότητα του εν λόγω χώρου έχουν σταλεί κατά το παρελθόν, επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και έχουν ασκηθεί όλα τα νόμιμα μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας».

Την επιστολή υπογράφει ο Πρόεδρος Κασομούλης Γεώργος και η Γραμματέας Βογιατζάκη Μαρία.

Το in.gr δημοσιεύει αποκλειστικά τις επαναλαμβανόμενες επιστολές του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού προς τους ιδιοκτήτες του κτιρίου όπου τους τονίζει την αναγκαιότητα να προβούν σε όποια ενέργεια πρέπει να κάνουν ώστε να αποκαταστήσουν την περίφραξη του κτιρίου.  Δημοσιεύουμε και την επιστολή απάντηση του Ιδρύματος «Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ_ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

*Πηγή φωτογραφιών: Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου Παπάγου

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024