Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μίσιγκαν: Μια Ελληνίδα έζησε τον τρόμο - «Είχαμε κλειστεί στο σπίτι, ακούγαμε πυροβολισμούς»

Μίσιγκαν: Μια Ελληνίδα έζησε τον τρόμο – «Είχαμε κλειστεί στο σπίτι, ακούγαμε πυροβολισμούς»

Τις συγκλονιστικές στιγμές της ένοπλης επίθεσης στο Ιστ Λάνσινγκ περιέγραψε μια Ελληνίδα που φοιτεί εκεί.

Συγκλογιστικές στιγμές έζησαν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στην πανεπιστημιούπολη του Ιστ Λάνσινγκ στο Μίσιγκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολά.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

Ανάμεσα στους φοιτητές που έζησαν τον απόλυτο τρόμο ήταν και μια Ελληνίδα, η οποία σπουδάζει εκεί. Η Έλενα Αγιώτη από το Βόλο, μίλησε στον «Ταχυδρόμο» σοκαρισμένη από τα γεγονότα που βίωσε.

Οι κρίσιμες στιγμές

Η 23χρονη αθλήτρια κωπηλασίας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκαναν οι σπουδαστές και τις οδηγίες που έλαβαν από τις πανεπιστημιακές αρχές.

«Στις 8:15 το βράδυ, μόλις είχα γυρίσει σπίτι από την προπόνηση και μία κοπέλα – συναθλήτρια, ήταν σε ένα κτίριο του Πανεπιστημίου, και άκουσε πυροβολισμούς. Μας ενημέρωσε άμεσα πως άκουσε πυροβολισμούς και έφυγε τρέχοντας από αυτό το κτίριο» σημείωσε η Έλενα Αγιώτη και συμπλήρωσε πως στην αρχή δεν έδωσαν σημασία στο γεγονός.

Όπως είπε, στη συνέχεια «λάβαμε ένα email από το Πανεπιστήμιο, πως υπάρχουν πυροβολισμοί και πως πρέπει να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας».

«Είχαμε κλειστεί με τις συγκατοίκους μου μέσα στο σπίτι, ενώ κατά τη διάρκεια ακούγαμε πυροβολισμούς. Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν σε ένα κτίριο μέσα στο Campus. Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν έξω από τις τάξεις και μετά προσπαθούσαν να βρούν τον δράστη» είπε η 23χρονη και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ο δράστης πήγε σε άλλο κτίριο και μπήκε μέσα στον κοινόχρηστο χώρο, όπου είναι οι καφετέριες και ησυχαστήρια που διαβάζουν οι φοιτητές και συνέχισε να πυροβολεί.

«Συνολικά σκότωσε τρεις, δύο στο πρώτο κτίριο και έναν στο δεύτερο, ενώ πέντε τραυματίστηκαν, στο στήθος οι περισσότεροι. Εμείς είχαμε λάβει ένα email με το οποίο μπορούσαμε να ακούμε το τι συμβαίνει σε διάφορα κτίρια κοντά μας και την επικοινωνία που είχε η αστυνομία» συμπλήρωσε η 23χρονη Έλενα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «η επικοινωνία ήταν πολύ μπερδεμένη, γιατί ακούγονταν οι πυροβολισμοί σε διάφορα κτίρια πολύ κοντά μας».

«Είχαμε πανικοβληθεί, είχαμε κλείσει τα παντζούρια από το σπίτι και τα παράθυρα. Μπήκαμε στο μπάνιο και καθόμασταν εκεί. Έλεγαν πως δεν είναι μόνο ένας ο δράστης, αλλά είναι πολλοί οι ένοπλοι που κυκλοφορούν στο κάμπους. Αυτό διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και στις 12:30 μας ενημέρωσαν πως βρήκαν τον δράστη στην area lancing, περίπου δέκα λεπτά μακριά από εμάς» πρόσθεσε.

Ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

«Δεν γνωρίζω αν αυτοκτόνησε ή αν τον σκότωσαν. Τώρα προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των θυμάτων» υπογράμμισε η Έλενα Αγιώτη, συμπληρώνοντας ότι οι σπουδαστές δεν έχουν λάβει περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη του μακελειού.

«Για τον δράση μάθαμε πως είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα και πως είχε πεθάνει η μητέρα του πριν από δύο χρόνια. Είχε μπει φυλακή νωρίτερα. Μέχρι την Τετάρτη όλο το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό και είμαστε εκτός. Μέχρι τη Δευτέρα δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα, αλλά γενικά υπάρχει ένα χάος» κατέληξε.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024