Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Ο φωτογράφος Στέλιος Παπαρδέλας μιλά για την εποχή που νίκησε την επάρατη νόσο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Ο φωτογράφος Στέλιος Παπαρδέλας μιλά για την εποχή που νίκησε την επάρατη νόσο

Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Στέλιος Παπαρδέλας, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας «για να γίνει καλύτερος άνθρωπος».

Μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη παραχώρησε ο φωτογράφος, Στέλιος Παπαρδέλας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega.

Ο ίδιος, με αφορμή και τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου μίλησε για την περίοδο που ήταν έφηβος και διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο.

«17 ετών βρέθηκα στην Ιρλανδία και συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι ταξιδεύουν, δοκιμάζουν νέα πράγματα και αλληλεπιδρούν με άλλους λαούς. Στην Ουγκάντα είδα έναν παππού να παίζει με τα 17 εγγόνια του ξυπόλητοι στα χώματα. Το διάπλατο χαμόγελο του μου έδωσε μια ‘σφαλιάρα’» ανέφερε.

Ο ίδιος άνθρωπος, όπως είπε, τον προσκάλεσε σπίτι του και του είπε: «Εσείς οι άνθρωποι εκεί στην Ευρώπη, τα έχετε όλα, πρέπει να είστε πολύ ευτυχισμένοι».

Όπως περιγράφει ο φωτογράφος, το διάπλατο χαμόγελο του κυρίου δεν έφυγε στιγμή από το πρόσωπό του και αυτό αποτέλεσε ένα «χαστούκι» για τον ίδιο. «Προσπαθούσα να το διαχειριστώ» σημείωσε.

Ο Στέλιος Παπαρδέλας μέσω της φωτογραφίας βοηθάει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Ο ίδιος στα 16 του κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Στην ερώτηση εάν αυτός ήταν ο λόγος της ευαισθητοποίησής του, εξήγησε πως αγαπά τη ζώη και τα παιδιά είναι η εξέλιξή της και επίσης θεωρεί τα παιδιά ειλικρινή όντα.

«Το 2019 έβγαλα ένα βιβλίο το «Duality» που περιέχει 170 φωτογραφίες από όλα τα ταξίδια μου. Έκανα πολλά ταξίδια χωρίς χρήματα, κοιμόμουν σε παγκάκια σε παράλιες και έτρωγα αποφάγια άλλων» αποκάλυψε.

Σημείωσε πως αυτό ηταν επιλογή του για να μη σπαταλά τα λιγοστά χρήματα που είχε και να «μπορεί να πηγαίνει παρακάτω».

«Η αξία δεν είναι αυτά, είναι ο χρόνος, αάρα δεν με ενδιαφέρει να δουλεύω όλη μέρα για να αγοράσω τον ωραίο καναπέ, με ενδιαφέρει να έχω μία ωραία εμπειρία» κατέληξε ο φωτογράφος.

Δείτε τη συνέντευξη του Στέλιου Παπαρδέλα:

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024