Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Ρωσία έχει ήδη χάσει

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει ήδη χάσει

«Η Ρωσία είναι πλέον ένας παγκόσμιος παρίας».

Πεπεισμένος ότι η Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν ήδη χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο αρχηγός του Γενικού επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Συγκεκριμένα την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο ορόσημο του ενός χρόνου ο Μαρκ Μίλι έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και υποστήριξε πως η Ρωσία έχει χάσει σε όλα τα επίπεδα και πληρώνει ένα βαρύ τίμημα γι’ αυτό.

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα νικήσει γρήγορα την Ουκρανία, θα διασπάσει το ΝΑΤΟ και θα μείνει ατιμώρητος. Έκανε λάθος», είπε αρχικά ο αρχηγός του Πενταγώνου.

«Η Ρωσία είναι πλέον ένας παγκόσμιος παρίας και ο κόσμος συνεχίζει να εμπνέεται από την γενναιότητα και το σθένος των Ουκρανών. Εν ολίγοις η Ρωσία έχει χάσει. Έχει χάσει σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο», συμπλήρωσε.

«Η Ουκρανία παραμένει ελεύθερη και ανεξάρτητη. Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι του έγιναν ακόμη πιο ισχυροί», προσέθεσε ο Μίλι και συμπλήρωσε πως:

«Η Ρωσία πληρώνει ένα τεράστιο τίμημα γι’ αυτό στο πεδίο της μάχης. Ο Πούτιν  θα μπορούσε να λήξει σήμερα τον  πόλεμο. Είναι ένας πολύ αιματηρός πόλεμος και οι δύο πλευρές έχουν σημαντικές απώλειες».

«Ο Πούτιν παίρνει κάτω από τη βάση»

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Αμερικανός στρατηγός και πρώην αρχηγός της CIA Ντέιβιντ Πετρέους σε μία εκτενή συνέντευξή του στο CNN.

O Πετρέους δήλωσε πως αυτή τη στιγμή αδιέξοδο ωστόσο σίγουρα δεν θα κερδίσει ο Πούτιν και η Ρωσία.

«Οι Ρώσοι έχουν χάσει πολλές μάχες λόγω πολλαπλών αποτυχιών στη στρατιωτική τους κουλτούρα, το δόγμα, τις οργανωτικές δομές, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τους. Ενώ λέει ότι ο πόλεμος στην Ουκρνία είναι από πολλές απόψεις ο πρώτος πόλεμος ανοιχτού κώδικα, άλλες πτυχές του διεξάγονται με τακτικές και όπλα του Ψυχρού Πολέμου – αν και με αναβαθμισμένες ικανότητες, drones και πυρομαχικά ακριβείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σε ερώτηση για το τι βαθμό θα έβαζε στον Πούτιν ο στρατηγός είναι ξεκάθαρος ότι δεν είχε προβλέψει πόσο άθλια θα πήγαιναν οι Ρώσοι στον πόλεμο.

«Ο Πούτιν παίρνει «κάτω από τη βάση» μέχρι σήμερα. Ας θυμηθούμε ότι το πρώτο και πιο σημαντικό καθήκον ενός ηγέτη είναι να «φτιάχνει σωστά τις μεγάλες ιδέες» – δηλαδή, να εκπονεί σωστά τη συνολική στρατηγική και τις θεμελιώδεις αποφάσεις. Ο Πούτιν σαφώς απέτυχε σε αυτό το έργο, με αποτέλεσμα έναν πόλεμο που έκανε τον ίδιο και τη χώρα του παρία , οπισθοδρόμησε τη ρωσική οικονομία κατά μια δεκαετία ή περισσότερο, προκάλεσε καταστροφική ζημιά στον ρωσικό στρατό και τη φήμη του και έθεσε την κληρονομιά του σε σοβαρό κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πατρέους.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024