Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η Μαντόνα «λιθοβολείται» και ο Μπάιντεν καλείται σε… απόσυρση

Γιατί η Μαντόνα «λιθοβολείται» και ο Μπάιντεν καλείται σε… απόσυρση

Η Μάργκαρετ Άτγουντ εξακολουθεί να γράφει αριστουργήματα  στα 83 της χρόνια, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Η ερώτηση «πόσο χρονών είσαι;» επιδέχεται πολλές απαντήσεις. «Τόσο», «όσο δείχνω», «πόσο σου φαίνομαι» κλπ.

Αυτό από μόνο του δείχνει ότι το θέμα της ηλικίας είναι «καυτό» και καλό είναι να μην αγγίζεται.

Βέβαια, θα περίμενε κανείς ότι το 2023 θα είχε σταματήσει να συζητιέται το γεγονός ότι οι γυναίκες «τελειώνουν» νωρίς και οι άνδρες απολαμβάνουν παράταση στην παράταση…

Θέμα… ηλικία

Κι όμως σε μια εποχή στην οποία τα πάντα τελούν υπό αναίρεση και η πρόοδος τρέχει με ρυθμούς φωτός, η ηλικία συζητιέται περισσότερο από ποτέ.

Είναι λες και όσο περισσότερο γερνούν οι πληθυσμοί της Δύσης, τόσο εντονότερη γίνεται η μανία τους με τα νιάτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)

Απόδειξη του παραπάνω είναι τόσο η Μαντόνα, όσο και ο Τζο Μπάιντεν, όπως γράφει περίπου εξοργισμένη η αρθρογράφος Μάργκαρετ Σάλιβαν στον Guardian.

Η βασίλισσα της ποπ τρόμαξε τους φαν της στην τελευταία της εμφάνιση στα βραβεία Grammy, γιατί δεν θύμιζε σε τίποτα την γυναίκα που ήταν στο παρελθόν και σε καμιά περίπτωση μια γυναίκα 64 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι οι πλαστικές επεμβάσεις της έχουν χαρίσει ένα δέρμα τόσο λείο, όσο ήταν όταν τραγουδούσε το Material Girl το 1984.

Είτε όμως το αποτέλεσμα αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι ανεπίτρεπτες οι κακίες που διατυπώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλοι την χαρακτήρισαν κακάσχημη, άλλοι τέρας, ξεχνώντας πολλοί από αυτούς ότι με τα τραγούδια της έχουν συντροφεύσει πολλά σημαντικά κεφάλαια της ζωής τους.

Στην αντεπίθεση η Μαντόνα

Η Μαντόνα δεν μάσησε. Δεν είναι εκεί, πάντα στην κορυφή, πρότυπο για όλες τις επόμενες, ακούγοντας μόνο καλοσύνες.

Γι’ αυτό και απάντησε στηλιτεύοντας τον μισογυνισμό και τον ρατσισμό της ηλικίας, που ήρθε να αντικαταστήσει τον ρατσισμό του βάρους, ο οποίος δεν σταμάτησε, απλά ενοχοποίησε το κίνημα του body positivity τα τελευταία χρόνια.

«Ο κόσμος αρνείται να γιορτάσει μια γυναίκα που πέρασε την ηλικία των 45 ετών και νιώθει ότι πρέπει να την τιμωρήσει, επειδή διαθέτει ακόμη ισχυρή θέληση, δουλεύει σκληρά και αγαπά την περιπέτεια», είπε χαρακτηριστικά.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ποιος δεν θυμάται πριν από λίγο καιρό τη θύελλα, πρωτίστως επικριτικών σχολίων και δευτερευόντως θετικών, σχολίων που ξεσήκωσε η απόφαση της Πολίνα Πορίσκοβα, από τα ωραιότερα super model, να ποζάρει γυμνή στα 57 της χρόνια.

«Βάλε τα ρούχα σου γιαγιούλα… Είσαι για λύπηση», ήταν μια από τις κακεντρέχειες, που συνόδεψαν τις φωτογραφίες της, οι οποίες το μόνο που έδειχναν ήταν μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, όμορφης και πάλι, και χωρίς το νυστέρι κάποιου χειρουργού, απλά ως το αποτέλεσμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής και καλών γονιδίων.

Ο ηλικιακός ρατσισμός μπορεί να στρέφεται κατά βάση εναντίον των γυναικών, αλλά αφορά και τους άνδρες. Εντάξει υπάρχει η εξαίρεση του αξεπέραστου Σον Κόνερι, που στην ηλικία των 59 ετών ψηφίστηκε ως ο πιο σέξι εν ζωή άνδρας στον κόσμο από το People (τα βήματα του φαίνεται να ακολουθούν από κοντά ο Τζορτζ Κλούνει και ο Μπραντ Πιτ), αλλά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του ανδρικού πληθυσμού.

Στην πυρά ο Μπάιντεν

Για παράδειγμα πόσα έχει ακούσει τον τελευταίο καιρό ο Τζο Μπάιντεν, επειδή δεν μπορεί να φορέσει το παλτό του, γέρνει λίγο όπως περπατάει και ενίοτε ξεχνάει όσα του έχουν γράψει οι λογογράφοι του.

ΠΗΓΗ: Instagram

Όπως όμως γράφει η προαναφερθείσα αρθρογράφος, δεν πρέπει ο αμερικανικός λαός και ο κόσμος ολόκληρος να ξεχνά ότι αφενός είναι ακόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αφετέρου ότι αν δεν ήταν η δική του υποψηφιότητα εμπειρίας και αξιοπιστίας, ίσως η παγκόσμια ηγετική κοινότητα να είχε ακόμα στις πρώτες σειρές της τον επικίνδυνο Ντόναλντ Τραμπ.

Επικαλούμενη την συνάδελφο της από τους New York Times, Μισέλ Γκόλντμπεργκ,, που πρόσφατα κάλεσε τον Μπάιντεν να μην ξανακατέβει υποψήφιος στις εκλογές τους 2024, χαρακτηρίζοντας τον ωστόσο ως έναν καλό πρόεδρο, η Σάλιβαν της θυμίζει ότι το 35% του αμερικανικού πληθυσμού σήμερα είναι άνω των 50 ετών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον της χώρας.

Απέναντι στους 3 στους 4 Αμερικανούς, άνω των 45 ετών, που δηλώνουν στις σχετικές έρευνες ότι η ηλικία τους εμποδίζει να κρατήσουν τις δουλειές τους ή να βρουν νέα δουλειά, η ίδια σημειώνει ότι η συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ εξακολουθεί να γράφει στα 83 της αριστουργήματα και ότι Πικάσο πέρασε μια εξαιρετικά γόνιμη από καλλιτεχνικής άποψης περίοδο στα 91 του χρόνια.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν, καταλήγει το βρετανικό άρθρο, προτείνοντας μια «συμμαχία» που θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών…

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024