Βία στα σχολεία: Το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση
Ξυλοδαρμοί μεταξύ των ανηλίκων, βίντεο από σχολεία που απαθανατίζουν αυτές τις στιγμές, ανεξέλεγκτα βίαιες συμπεριφορές και φτάνουμε να μιλάμε δυστυχώς για μια δραματική τάση της νέας εποχής.
Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων πληθαίνουν. Μαχαιρώματα, μπουνιές και κλωτσιές. Αποτέλεσμα, πολλά παιδιά να καταλήγουν στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, κάποια από αυτά με σοβαρά τραύματα.
Ξυλοδαρμοί μεταξύ των ανηλίκων, βίντεο από σχολεία που απαθανατίζουν αυτές τις στιγμές, ανεξέλεγκτα βίαιες συμπεριφορές και φτάνουμε να μιλάμε δυστυχώς για μια δραματική τάση της νέας εποχής.
Το νέο τρομακτικό παιχνίδι στα παιδιά και στους εφήβους, είναι πλέον να φτιάχνουν ομάδες, κάποιοι να ξυλοκοπούν συμμαθητές τους μέσα στα σχολεία και κάποιοι άλλοι αναλαμβάνουν να το βιντεοσκοπήσουν και να το ανεβάσουν στα social media με σκοπό τη δημοφιλία, να πάρουν περισσότερα likes, να αποκτήσουν περισσότερους ακολούθους και να νιώσουν ικανοποίηση.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί με σχέδιο νόμου να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα.
Η συμπλοκή στα Σπάτα
Τελευταίο άγριο περιστατικό η συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων που σημειώθηκε λίγο πριν τις 19:30 χθες Κυριακή το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο στην Ανατολική Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων συμμετείχε σε καβγά, που γρήγορα εξελίχθηκε σε συμπλοκή.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Παίδων, ενώ η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές από το σημείο.
Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Τα ξημερώματα δύο από τους προσαχθέντες, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι δύο ανήλικοι πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.
Το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης
Στο νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Το ν/σ “Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή” στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού εντός των εκπαιδευτικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας”, επισημαίνει στην ανάρτησή του.
“Με σχέδιο συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα”, επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.
Το Σ/Ν «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή» στοχεύει στην πρόληψη & αντιμετώπιση φαινομένων βίας & εκφοβισμού εντός των εκπαιδευτικών δομών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. #Με_σχέδιο συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. @nkerameus
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας