Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H μεγάλη επιστροφή του Λάζαρου

H μεγάλη επιστροφή του Λάζαρου

Με το βαρύ φορτίο επεμβάσεων σημαντικών στα γόνατά του και σαφώς ταλαιπωρημένος, ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι αυτός που ήταν.

Σας έλειψε ο Χριστοδουλόπουλος; Είναι το αλάτι σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που συνήθως κάτι του λείπει αλλά την εφετινή σεζόν μοιάζει και  όντως είναι άκρως ανταγωνιστικό; Όπως και να έχει, πέρα από την επίσκεψη του Μαντσίνι με τα χρώματα του ΠΑΟ στο Κλεάνθης Βικελίδης, το γεγονός της αγωνιστικής θεωρείται το come back στην Ελλάδα του άλλοτε διεθνούς εξτρέμ.

Δεν θα ειπωθεί το κοινότοπο πως ο Λάζαρος έχει αγωνιστεί στα πέντε δυνατά κλαμπ της πατρίδας μας. Ακόμη σημαντικότερο είναι πως σε τρία από τα τέσσερα πανηγύρισε τίτλους- ενίοτε και νταμπλ! Το έκανε με τον Παναθηναϊκό το 2010 σε εποχές που έρρεε το χρήμα στο Τριφύλλι και αργότερα πήγε το καράβι στα βράχια ίσως ένεκα (και) των απόνερων και από αυτό το γεγονός. Μετά, τον είδαμε να ξεχωρίζει το 2018 με την ΑΕΚ και αργότερα έλαμψε με τη φανέλα την Ερυθρόλευκη (2020).

Τώρα, πόσο έτοιμος και πόσο ικανός  να αλλάξει τον ρου της ιστορίας είναι πλέον βαδίζοντας στα 37 του; Ας είμαστε ρεαλιστές. Με το βαρύ φορτίο επεμβάσεων σημαντικών στα γόνατά του και σαφώς ταλαιπωρημένος, ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι αυτός που ήταν. Μπήκε αμέσως στην αποστολή του Αρη, ουδείς όμως μπορεί να στοιχηματίσει αν ο (υπηρεσιακός κόουτς; ) Τερζής τον ρίξει κατ’ ευθείαν και με τους βασικούς στο χορτάρι.

Εν αναμονή, προφανώς… Ο Λάζαρος έχει την τάση να εκτοξεύει στα ουράνια το συναίσθημα των φίλων της (εκάστοτε) ομάδας του και λίγα χρόνια μετά να τους κερνά πίκρα. Το έκανε , μεταξύ άλλων,  με τον Παναθηναϊκό. Πρώτα το μακρινό 2011 όταν και έχοντας τη συνδρομή του Σισέ, έδωσε μια παράσταση μεγάλη και ήρθε η νίκη με 2-1 σε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό. Το 2020, φορώντας τη φανέλα του Ατρομήτου και θέλοντας να πει το «υπάρχω ακόμη και μπορώ», μπήκε ως αλλαγή και υπέγραψε το 1-0 της ομάδας του Περιστερίου επί των Πρασίνων στο Ολυμπιακό Στάδιο με γκολ προς το φινάλε της αναμέτρησης.

Θα μπορούσε, άραγε, να φορά σήμερα τη φανέλα του Παναθηναϊκού; Ηταν ένα σενάριο και ενδεχόμενο που έπεσε πολλές φορές στο τραπέζι. Πριν από την επιστροφή του (2016) στην Ελλάδα για να ντυθεί με τα χρώματα της ΑΕΚ, ο Λάζαρος δέχθηκε κρούσεις από τον ΠΑΟ. Μάλλον, όμως, ένιωσε πως είχε κάνει τον κύκλο του, δεν του έμεινε κάποιο απωθημένο στο Κορωπί και άλλωστε από τη φύση του είναι άνθρωπος που επιδιώκει να συναντά νέες προκλήσεις. Να ξετυλίγει το βιβλίο της καριέρας του και να βάφει με άλλα χρώματα τις σελίδες. Ακόμη και μετά το πέρασμά του από τον Ατρόμητο και ενώ είχε φτάσει πλέον σε ηλικία 35-36 ετών, ελέχθη πως τον σκέφθηκαν στον Παναθηναϊκό.

Ώστε να επιστρέψει εκεί που δεν άρχισαν ακριβώς όλα, αλλά ακριβώς εκεί που τον έμαθε για τα καλά το ευρύ κοινό. Να μπολιάσει με πείρα το σύνολο. Δεν ευδοκίμησε η όλη ιστορία και μετακόμισε στην Κύπρο. Και τώρα, ξανά στα μέρη μας, με διάθεση να πείσει πως η μπογιά του περνά και τα κότσια του αντέχουν. Με το βλέμμα στα play offs και θέλοντας ένα ακόμη νοσταλγικό ραντεβού με …πρώην!

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024