Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζουν οι γονείς της Reeva Steenkamp: Το σπαρακτικό γράμμα στον Oscar Pistorius - «Έκλαιγε σαν παιδί»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Reeva Steenkamp: Το σπαρακτικό γράμμα στον Oscar Pistorius – «Έκλαιγε σαν παιδί»

Οι γονείς της Reeva Steenkamp κάποτε είχαν συγχωρέσει τον Oscar Pistorious για την άγρια δολοφονία της. Είναι αντίθετοι στην πρόωρη αποφυλάκισή του.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την άγρια δολοφονία της Reeva Steenkamp από τον σύντροφό της Oscar Pistorius. Οι γονείς της αποκαλύπτουν για πρώτη φορά μια άγνωστη ιστορία από τη συνάντησή τους με τον δολοφόνο της κόρης τους.

Ο Oscar Pistorius βρισκόταν στο κελί της φυλακής του όταν έλαβε ένα γράμμα από τη μητέρα της Reeva Steenkamp. Το σπαρακτικό γράμμα από τη μητέρα της 29χρονης τον έκανε να λυγίσει. «Έκλαιγε σαν παιδί» αποκαλύπτει ο συντετριμμένος πατέρας της Reeva, Barry Steenkamp.

Ήταν πριν από 10 χρόνια, στις 14 Φλεβάρη, που ο «Blade Runner» πυροβόλησε τέσσερις φορές την 29χρονη σύντροφό του Reeva Steenkamp. Οι γονείς, μιλώντας στη δέκατη επέτειο από την άγρια δολοφονία της, αναφέρουν ότι αρχικά συγχώρησαν τον διάσημο παραολυμπιονίκη.

Ο Oscar Pistorius ενδέχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες να αφεθεί ελεύθερος. Ένα ενδεχόμενο που βρίσκει αντίθετους τους γονείς της αδικοχαμένης Reeva Steenkamp. Δεδομένου μάλιστα ότι ο «Blade Runner» αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι πυροβόλησε σκόπιμα τη σύντροφό του.

Αντιτίθενται σθεναρά στην πρόωρη αποφυλάκισή του. Ο Barry και η June Steenkamp, μιλώντας στη MailOnline, αποκαλύπτουν πως θέλουν να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Είπα στον Oscar Pistorius ευθέως ότι πυροβόλησε την κόρη μου σκόπιμα. Το αρνήθηκε. Επέμεινε στην ιστορία του ότι νόμιζε πως ήταν ληστής. Μετά από τόσα χρόνια περιμένουμε ακόμα να παραδεχτεί ότι το έκανε από θυμό. Αυτό είναι το μόνο που θέλαμε.

Αν μου έλεγε την αλήθεια, θα ήταν ήδη ελεύθερος. Έχανα τον χρόνο μου. Είναι δολοφόνος. Πρέπει να παραμείνει στη φυλακή», δηλώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ο πατέρας της αδικοχαμένης Reeva Steenkamp, Barry.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, γνωστός και ως «Blade Runner», εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών για την άγρια δολοφονία της Reeva Steenkamp που συγκλόνισε τον κόσμο. Ήταν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013 που πυροβόλησε μέχρι θανάτου το 29χρονο μοντέλο. Υποστήριζε ότι την πέρασε για ληστή που είχε μπει στο σπίτι και είχε κρυφτεί στο μπάνιο τους.

Ήταν τον περασμένο Ιούνιο που ο Oscar Pistorius συμφώνησε να συναντήσει τους γονείς της Reeva στη φυλακή. Ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος διαλόγου θύματος-καταδίκου στη Νότια Αφρική. Είχε μεταφερθεί από την Πρετόρια σε ένα κέντρο κράτησης κοντά στο σπίτι τους.

Η συνάντηση του πατέρα της Reeva με τον Oscar Pistorius

Ο Barry Steenkamp είχε προετοιμαστεί για αυτή τη συνάντηση. Ήθελε να ακούσει τι έχει να του πει. Η μητέρα της Reeva, June, αποφάσισε να μην παραστεί. Αντ’ αυτού, έγραψε ένα γράμμα που έδωσε στον σύζυγό της για να το διαβάσει στον Oscar Pistorius.

«H Reeva ήταν ένα δώρο του Θεού για εμένα και τον Barry. Oscar την πήρες μακριά μας. Αλλά πήρες και το εγγόνι μας και εκείνη δεν θα παντρευτεί ποτέ. Δεν θα φορέσει ποτέ νυφικό. Δεν θα μπορέσει ποτέ να χρησιμοποιήσει το πτυχίο της στη Νομική. Είχε πάρει 13 διακρίσεις για το πτυχίο της.

Ήταν μια έξυπνη γυναίκα και δεν ήταν απλά ένα έξυπνο πρόσωπο. Και της τα πήρες όλα. Όσα θα μπορούσε να έχει και θα είχε αποκτήσει μέχρι τώρα» έγραφε στο συγκλονιστικό γράμμα η μητέρα της Reeva Steenkamp.

«Δεν ένιωσε ποτέ τύψεις, είναι δολοφόνος»

Η μητέρα της Reeva Steenkamp δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Δεν θα μπορούσε να συγκρατηθεί. Θα ήθελε να του κάνει κακό. Τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου για τους γονείς της. Χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός. Τους λείπει απίστευτα η Reeva.

«Είναι πολύ δύσκολο το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να περάσει τις τελευταίες της μέρες μαζί μας. Ο Oscar πήρε πολλά και από εμάς και από εκείνη. Έτσι τώρα αντί να αναστατώνομαι, θυμώνω. Είμαι θυμωμένη μαζί του. Δεν τον αντέχω. Δεν νομίζω ότι έμεινε αρκετά στη φυλακή. Αν κάποιος αφαιρεί μια ζωή, πρέπει να πληρώνει με τη ζωή του στη φυλακή».

Μιλά για την υπέροχη κόρη της Reeva Steenkamp και το πόσο αγαπούσε τους γονείς τους. «Ήθελε να κάνει παιδιά και να παντρευτεί. Αλλά έμπλεξε με τον λάθος άνθρωπο. Έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Με προσδιορίζει ο θάνατος της Reeva. Δεν βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Ήταν τα πάντα για εμάς. Ήταν όλη μας η ζωή και τώρα δεν την έχουμε πια. Ο Oscar Pistorius δεν έδειξε να έχει τύψεις ποτέ. Είναι δολοφόνος».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024