Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι τα 6 σημάδια που σας λένε πως ήρθε η ώρα να αλλάξετε εργασία

Ποια είναι τα 6 σημάδια που σας λένε πως ήρθε η ώρα να αλλάξετε εργασία

Η αλλαγή εργασίας μοιάζει για τους περισσότερους ένα τρομακτικό και αβέβαιο ταξίδι, ωστόσο εάν έχετε δει έστω και ένα από τα παρακάτω έξι σημάδια η ανάληψη δράσης είναι επιτακτική.

Η εύρεση μίας εργασίας που πληροί όλα τα ιδανικά για τον κάθε άνθρωπο αποτελεί, για ένα μεγάλο ποσοστό, ένα δύσκολο και μακρύ «ταξίδι». Έρευνα έχει αποδείξει πως μέχρι την ηλικία των 50 ο μέσος άνθρωπος θα αλλάξει έως και 12 δουλειές προκειμένου να βρει αυτήν που του ταιριάζει απόλυτα.

Για πολλούς αυτό μπορεί να σημαίνει αλλαγή σταδιοδρομίας. Μόνο το 2016, περίπου 6.2 εκατομμύρια άνθρωποι παράτησαν τη δουλειά τους για να μεταπηδήσουν σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα.

Εάν νιώθετε πως η εργασία σας δεν σας ικανοποιεί έστω και σε ένα κομμάτι της ζωής σας, ωστόσο δεν είστε σίγουροι για το μεγάλο βήμα, διαβάστε παρακάτω τα 6 σημάδια που σας φανερώνουν ξεκάθαρα πως ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης.

1.Είστε απαθείς και εφησυχασμένοι

Μέρα με τη μέρα νιώθετε να απομακρύνεστε από τους αρχικούς λόγους που σας έκαναν να εισέλθετε στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς. Υπολειτουργείτε, και δεν έχετε κανέναν ενθουσιασμό πλέον για το αντικείμενό σας. Βέβαια, ακόμη και στη δουλειά για την οποία έχετε πάθος, θα υπάρξουν στιγμές και μέρες μονοτονίας. Ωστόσο, εάν έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που νιώσατε να παίρνετε ενέργεια από ένα νέο project ή ένα δικό σας έργο, τότε ίσως είναι ώρα να επαναξιολογήσετε τον ρόλο σας.

2. Νιώθετε πως δεν έχετε πλέον αντίκτυπο      

Τα εργασιακά σας καθήκοντα μέρα με τη μέρα παραμένουν ίδια. Ουσιαστικά, έχετε μπει στον «αυτόματο πιλότο». Αισθάνεστε υποτιμημένοι, νιώθετε πως δεν αναγνωρίζονται οι ικανότητές σας. Έχετε πάψει να αναζητάτε νέες ευκαιρίες και δεν υπάρχει κανένας ζήλος. Εάν βιώνετε όλα τα παραπάνω, τότε σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να αναζητήσετε έναν νέο χώρο που θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεδιπλωθείτε ως προσωπικότητα.

3. Έχετε άρνηση να πάτε στη δουλειά

Όλοι έχουμε βιώσει τα πρωινά που έχουμε άρνηση να πάμε στη δουλειά ή χρειαζόμαστε πάρα πολύ μεγάλη ώθηση. Ωστόσο εάν αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση και απλά ζείτε για τη στιγμή που θα έρθει το Σαββατοκύριακο ή το ρεπό και στη συνέχεια τρέμετε την αρχή κάθε εβδομάδας τότε σίγουρα είστε δυστυχισμένοι στον χώρο εργασίας σας και πρέπει επειγόντως να κάνετε τη μεγάλη ανατροπή.

4. Ακόμη και ο μισθός δεν μπορεί να καλύψει τα «κενά»

Κάποτε λέγατε στον εαυτό σας, «μείνε, πληρώνεσαι τουλάχιστον καλά» ή «μείνε, που θα αλλού θα βρεις τέτοιον μισθό;». Τώρα εάν αυτοί οι λόγοι δεν σας καλύπτουν και σε κάθε μίτινγκ κοιτάτε τους δείκτες του ρολογιού και μετράτε αντίστροφα για το Σαββατοκύριακο, τότε είναι ξεκάθαρο πως η ψυχή σας περιορίζεται και είναι έτοιμη να βάλει πλώρη για άλλα πελάγη.

5. Η δουλειά σας επηρεάζει την προσωπική σας ζωή

Η εργασία πρέπει να είναι προκλητική, αλλά όχι εξουθενωτική. Εάν είστε χρόνια εξαντλημένοι, χάνετε τον ύπνο σας, υποφέρετε από πονοκεφάλους ή αντιμετωπίζετε άλλα σωματικά συμπτώματα, αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος που το σώμα σας, σας λέει πως η εργασία αυτή δεν είναι για εσάς. Επίσης το μόνιμο στρες κάποια στιγμή θα επηρεάσει και τις προσωπικές σας σχέσεις, κάτι το οποίο να σας το έχουν δηλώσει οι γύρω σας με παράπονα ή εκνευρισμό. Εάν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, σίγουρα βρίσκεται στο λάθος σημείο.

6. Ονειρεύεστε μία νέα καριέρα

Εάν περνάτε τα μεσημεριανά σας διαλείμματα σκεπτόμενοι τι θα κάνατε στην «επόμενη ζωή σας» και απολαμβάνετε τη σκέψη που θα πείτε το «αντίο» στην τωρινή σας εργασία. Εάν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ζηλεύει τους φίλους σας που έχουν τις ιδανικές δουλειές. Εάν συζητήσατε ανοιχτά την επιθυμία και τη σκέψη σας να αλλάξετε εργασία, τότε είστε έτοιμος για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024