Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απασχόληση: Ποιοι κλάδοι παρέχουν υψηλές αποδοχές μέσω της απομακρυσμένης εργασίας

Απασχόληση: Ποιοι κλάδοι παρέχουν υψηλές αποδοχές μέσω της απομακρυσμένης εργασίας

Διαδικτυακή έρευνα καταδεικνύει τις σημαντικές παροχές που απολαμβάνουν τα στελέχη πληροφορικής

H παροχή απομακρυσμένης εργασίας (remote working) από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, η χορήγηση μπόνους και οι ετήσιες αποδοχές γύρω στις 29.000 ευρώ συνθέτουν το εργασιακό προφίλ των στελεχών πληροφορική στη χώρα μας.

Πάντως οι αμοιβές των στελεχών πληροφορικής στη χώρα μας υπολείπονται σημαντικά από αυτές των χωρών του εξωτερικού όπου δίδονται υπερδιπλάσιοι μισθοί.

Σε έρευνα, που διεξήγαγε διαδικτυακά το portal «kariera.gr», η απομακρυσμένη εργασία καταγράφηκε, ως η πλέον σημαντική παροχή. Η έρευνα αφορούσε  τους μισθούς και τις παροχές, που λαμβάνουν τα στελέχη  πληροφορικής.

Υψηλές αποδοχές

Ιδιαιτέρως υψηλές είναι οι  ετήσιες αποδοχές όσων στελεχών του κλάδου εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς λαμβάνουν ετήσιες αμοιβές ύψους 72.170 ευρώ. Αντιθέτως, όσοι διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα, λαμβάνουν μεικτές αποδοχές κάτω των 29.752 ευρώ, δηλαδή καθαρές αποδοχές γύρω στα 26.632 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 90% των στελεχών πληροφορικής εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή.

Οι κλάδοι

Το 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά. Σχεδόν ένας στους τέσσερις, εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές στα 26.829 ευρώ, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, αντίστοιχα με 27.533 ευρώ.

Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. Όλα τα ποσά αφορούν μέσες ετήσιες αποδοχές.

Τα μπόνους

Πέραν αυτών, οι τρείς κυριότερες παροχές που δίδονται στους μισθωτούς πλήρους Απασχόλησης, αλλά και στους Ανεξάρτητους Επαγγελματίες (freelancers) με βάση την έρευνα είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας και η παροχή Bonus, πέραν των τακτικών αμοιβών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έρευνας «τα στελέχη πληροφορικής αποτελούν την πιο περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα, που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά, αλλά ούτε και από γλωσσικά εμπόδια, καθώς ένας προγραμματιστής δουλεύει με πολύ καλές αποδοχές, από όπου θέλει, για όσο θέλει».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024