Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα κάνετε κοπάνα από τη δουλειά: 4+1 καλοί λόγοι για να λείψετε από το γραφείο

Έτσι θα κάνετε κοπάνα από τη δουλειά: 4+1 καλοί λόγοι για να λείψετε από το γραφείο

Ποιες είναι οι καλύτερες δικαιολογίες;

Αν δουλεύετε αρκετά είναι λογικό κάποια στιγμή να νιώσετε ότι «πνίγεστε», να θέλετε να «δραπετεύσετε» και να βρείτε την ησυχία σας.

Μην απελπίζεστε! Μπορεί η επόμενη άδεια ή αργία να αργεί όμως υπάρχει λύση. Αρκεί να επικαλεστείτε μία από τις παρακάτω δικαιολογίες που και αληθοφανείς είναι και κανένας δεν θα έχει λόγο να σας πει κάτι.

Οι νέοι δεν θέλουν να εργάζονται – Τι γίνεται τώρα;

Είστε άρρωστοι

Οποιαδήποτε ασθένεια που σας εμποδίζει να κάνετε αποτελεσματικά τη δουλειά σας είναι μια καλή δικαιολογία για να μην πάτε στο γραφείο. Εννοείται, πως αν είστε θετικοί στον κοροναϊό, επιβάλλεται να λείψετε.

Δεν υπάρχει τρόπος να πάτε στο γραφείο

Σύμφωνα με την πρώην υπεύθυνη προλήψεων και ειδική στην δημιουργία βιογραφικών, Σμιθ Προυλξ, η έλλειψη μεταφορικού μέσου είναι μια δικαιολογία που έχει ακούσει να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στο γραφείο.

«Εάν το αυτοκίνητό σας ή το μέσο μεταφοράς σας χαλάσει ή οι δρόμοι έχουν σκεπαστεί από πάγο, μπορείτε απλά να ενημερώσετε τον εργοδότη σας», αναφέρει.

Είχατε μια τραυματική εμπειρία

Όταν έχει φύγει από τη ζωή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε το «παρών» στην εργασία μας. Η καλύτερη λύση σε μία τέτοια περίπτωση είναι να ζητήσετε άδεια, ωστόσο πρέπει να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό τον εργοδότη σας.

«Μπορείτε είτε να μοιραστείτε άμεσα τις λεπτομέρειες του συμβάντος είτε να συνοψίσετε τι συνέβη, ανάλογα με το πόσο άνετα αισθάνεστε», σημειώνει η Προυλξ στο Business Insider.

Δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο

Η συγκεκριμένη δικαιολογία είναι καλή για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως. Συνήθως οι εργοδότες επιτρέπουν σε κάποιον να μην εργαστεί όταν έχει πρόβλημα με την σύνδεση του στο διαδίκτυο. Ωστόσο, ζητούν από τον υπάλληλο να βρει μια λύση ή να πάει το συντομότερο δυνατό στο γραφείο και να εργαστεί από εκεί.

Προβλήματα ψυχικής υγείας

Αν νιώθετε εξαντλημένοι και έχετε να αντιμετωπίσετε ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα εστιάστε στην ψυχική σας υγεία και εξηγήστε στον εργοδότη σας τί σας συμβαίνει.

«Ο καλύτερος τρόπος για να πείτε στον διευθυντή σας ότι θα χρειαστεί να λείψετε από τη δουλειά είναι να εστιάσετε στη σχέση σας μαζί του. Αν μάλιστα έχει περάσει και ο ίδιος κάτι παρόμοιο, ίσως σας καταλάβει περισσότερο», σημειώνει η Μπρουκς Σκοτς.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024