Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία - Συρία: Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό νεκρών

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό νεκρών

Ο Αχιλλέας Τζουβάρας, αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία και την Συρία πριν από λίγες ημέρες.

Τις βαθιές πληγές και τους νεκρούς τους από το φονικό σεισμό μετρούν Τουρκία και Συρία. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

O αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, Αχιλλέας Τζουβάρας αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο των διασωστών στην Τουρκία, λέγοντας πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί και να μην μαθευτεί ποτέ.

«Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου αρχικά. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν σε μία τόσο μεγάλη καταστροφή. Θα έχουμε πολλούς νεκρούς. Η μεγάλη ανησυχία είναι πως όσο περνάει ο καιρός θα είναι πιο δύσκολο να ανασυρθούν ζωντανοί, εξαιτίας του κρύου. Οι προσπάθειες διάσωσης όμως, δεν πρέπει να σταματήσουν καθώς οι νεκροί αξίζουν σεβασμό και πρέπει  να δοθούν στις οικογένειες τους. Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε το πραγματικό αριθμό νεκρών καθώς θα πρέπει να αποσυρθούν τα μπάζα με πολύ μεγάλη προσοχή».

«Δεν ξέρουμε που βρίσκουμε δύναμη»

Αναφορικά με το σχεδιασμό των κτηρίων σύμφωνα με τους κανόνες, ο κ. Τσουβάρας δήλωσε:

«Έπρεπε να έχουμε κάνει εκτίμηση κτηρίων. Είμαστε καλύτερα από την Τουρκία βέβαια διότι εμείς από το 1982 και μετά τα κτήρια έχουν φτιαχτεί με βάση τα αντισεισμικούς κανόνες», είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για το πώς περνούν τις μέρες τους οι διασώστες σε μια τέτοια επιχείρηση».

«Ανήκουμε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας και σε μια διεθνή οργάνωση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και όταν μας καλούν για βοήθεια, προσπαθούμε τις πρώτες μέρες να έχουμε ξηρά τροφή από τον στρατό. Η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει όλη μέρα. Δεν ξέρω που βρίσκουμε τη δύναμη. Έχει τύχει  παλαιότερα στις οχτώ μέρες να έχουμε κοιμηθεί μια μέρα».

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024