Η αυλαία του 6ου  Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου  που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου. Θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου και η τελετή λήξης θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου 2023. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 21:00, θα ανέβει το έργο της Εύης Βέρρη.

«Είμαι εδώ …με ακούς;», το οποίο είναι ένα πρωτότυπο κείμενο εμπνευσμένο από αληθινές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών της δομής Αγρινίου.

Πρόκειται για μια γυναίκα με δύο μικρά παιδιά, η οποία κακοποιείται βάναυσα για πολλά χρόνια από τον άντρα της. Έπειτα από ένα μεγάλο επεισόδιο ξυλοδαρμού της, μπαίνει σε μια διαδικασία κριτικής, αυτοκριτικής και αποφάσεων…

Το έργο θέλει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι αυτή. Και επίσης να δείξει την ελπίδα που γεννιέται μέσα από τις στάχτες όταν υπάρχουν δομές και άνθρωποι που δεν κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στην κακοποίηση αλλά την κατακρίνουν και την σταματούν..

Σενάριο – ερμηνεία: Εύη Βέρρη

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια :Μαίρη Τσιρώνη

Φωτογραφία –  βίντεο : Λίτσα Φλωροπούλου

Στην Δήμο Αγρινίου λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών αυτών, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας. Αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών-υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο, όπου φιλοξενούνται γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια και των δώδεκα, εφόσον πρόκειται για αγόρια. Καθώς επίσης και γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική , ψυχολογική , σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική , θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking) ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας, εθνικότητας , καθώς και γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, πρόσφυγες, άνεργες, ΑμεΑ). Δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των θυμάτων κακοποίησης προκειμένου να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα. Μέχρι σήμερα έχουν εκφραστεί δεκάδες αιτήματα φιλοξενίας και πλείστα από αυτά έχουν μετατραπεί σε βραχύχρονη ή μακροχρόνια φιλοξενία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr