Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση

Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία από την εγκληματική οργάνωση

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε παρατηρήσεις, «που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα».

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του μορφώματος του καταδικασμένου ηγετικού μέλους εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με γραπτή δήλωσή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε παρατηρήσεις, «που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα».

Και από την στιγμή που υπάρχει θετική γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητά της, «με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ, «από την ίδρυσή του βρέθηκε στην πρωτοπορία της εθνικής συμφιλίωσης, αλλά και του αγώνα εναντίον των απολογητών του χιτλερισμού».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ‘ξέπλεναν’ την ΧΑ»

Και προσέθεσε, επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την στάση τους απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ: «Το 2013, όταν το Κίνημά μας οργάνωνε επικοινωνιακή καμπάνια για να διατρανώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παράλληλα μιλούσε για την ανάγκη προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος έναντι του φαινομένου του νεοναζισμού, άλλες πολιτικές δυνάμεις ‘ξέπλεναν’ το εν λόγω μόρφωμα.

»Είτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια ‘σοβαρή Χρυσή Αυγή’ όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είτε υιοθετώντας στη Βουλή το απαράδεκτο δόγμα εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ‘δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι’, αποκλειστικά και μόνο για να προωθούν τα νομοσχέδια της αρεσκείας τους μαζί με τους Χρυσαυγίτες.

»Ήταν μετά από προσωπική μου επιστολή, τον Οκτώβριο του 2020, προς τον αείμνηστο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, που έκλεισαν οριστικά οι πόρτες του Ευρωκοινοβουλίου στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, παρά την καθυστέρηση, που είχε επιδείξει η τότε κυβέρνηση», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως ανέφερε, «δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζοντας πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος. Πιστοί στη λογική ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε να νομοθετήσουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει, πιστό στις παραδόσεις του, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της», τόνισε καταληκτικά ο κ. Ανδρουλάκης, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα υπεψηφίσει την σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024