Ανδρουλάκης για μπλόκο στον Κασιδιάρη: Εκτός τόπου και χρόνου όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης
Αναλυτικά η δήλωσή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που ενδύεται τον μανδύα ενός κόμματος , το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει συντεταγμένα και με υπευθυνότητα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για την υπό κατάθεση διάταξη της κυβέρνησης σχετικά με τον αποκλεισμό από τις εκλογές νεοναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων.
«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή της ανάδυσης του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος βρέθηκε δυναμικά απέναντι οργανώνοντας εκστρατεία ενημέρωσης για τον κίνδυνο, όταν άλλοι τους χάιδευαν μιλώντας για την «σοβαρή Χρυσή Αυγή». Συναίνεση σημαίνει συμφωνία στη στοχοθεσία και μια τέτοια νομοτεχνική επεξεργασία, που πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με τις συνταγματικές προβλέψεις τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε δικονομικό επίπεδο.Δεν θα δεχθούμε παιχνίδια με τους Θεσμούς», προσθέτει ο ίδιος. Παράλληλα τονίζει πως όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Αναλυτικά η δήλωσή του Nίκου Ανδρουλάκη
«Απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που ενδύεται τον μανδύα ενός κόμματος , το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει συντεταγμένα και με υπευθυνότητα.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή της ανάδυσης του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος βρέθηκε δυναμικά απέναντι οργανώνοντας εκστρατεία ενημέρωσης για τον κίνδυνο, όταν άλλοι τους χάιδευαν μιλώντας για την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».
Συναίνεση σημαίνει συμφωνία στη στοχοθεσία και μια τέτοια νομοτεχνική επεξεργασία, που πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με τις συνταγματικές προβλέψεις τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε δικονομικό επίπεδο.
Δεν θα δεχθούμε παιχνίδια με τους Θεσμούς . Όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένες και απολύτως τεκμηριωμένες.
Επιπλέον, προτείνουμε ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της διάταξης».
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442