Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία

Σύγκλιση ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή τη συζήτηση επί της τροπολογίας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «κορώνες εθνικού διχασμού» που στόχο έχουν τις ψήφους της ακροδεξιάς.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «δεν είναι ανιστόρητος ο κ. Μητσοτάκης» και πως όλα τα γνωρίζει, «απλά ο καημός του δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί, τα φασιστικά μορφώματα, να βάλει φρένο στον ακροδεξιό και εθνικιστικό λαϊκισμό», αλλά «να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών».

Είπε ότι «ψαρεύει» τόσο άτσαλα «στα θολά νερά της ψευτοεθνικοφροσύνης, του κίβδηλου πατριωτισμού, που τον έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δύο χρόνια τώρα «άφησε τους εγκληματίες νεοναζί ανενόχλητους να κάνουν πολιτικό αγώνα από τη φυλακή» και ότι αυτά τα έβλεπε η ΝΔ, «απλά δε σας ενοχλούσε». Υποστήριξε πως στη ΝΔ πιστεύουν ότι με τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη «και την ταυτόχρονη στροφή σας στην ακροδεξιά ρητορική, θα καταφέρετε να κερδίσετε τους ψηφοφόρους που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να πηγαίνουν προς τα εκεί».

«Το έχετε παραπάρει δεξιά»

«Το κόμμα που δημιούργησε ο Κασιδιάρης έπαιρνε άδεια για να διοργανώνει συγκεντρώσεις – Και φέρνετε μια τροπολογία λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για να αποκλείσουμε τους φασίστες και τους νεοναζί από τη Βουλή», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το έχετε παραπάρει δεξιά. Τόσο πολύ που στο τέλος θα κάνετε αναστροφή. Ούτε οι ακροδεξιοί θα σας ψηφίσουν, θα χάσετε και το κέντρο. Οι κεντρώοι είναι σκεπτόμενοι, δεν πείθονται ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κάνατε ιστορικό λάθος. Ευτελίζετε τη διαδικασία με πρόχειρους και εφήμερους προεκλογικούς σχεδιασμούς».

«Το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία. Για εμάς η Δημοκρατία είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα» ανέφερε ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, «η τροπολογία αντί να οδηγήσει στην απομόνωση μπορεί να τους δυναμώσει. Είναι μία συνταγματικά προβληματική τροπολογία».

Κάλεσμα για σύγκλιση

«Ελάτε να βρούμε μια κοινή φόρμουλα. Μην καταστήσετε ένα τμήμα του Αρείου Πάγου, παράγοντα του πολιτικού συστήματος. Μην επιμένετε να αφήνετε ανοιχτό το παράθυρο στον ανιστόρητο συμψηφισμό των δύο άκρων. Να κάνουμε κι εμείς κι εσείς ένα βήμα πίσω. Να καταλήξουμε σε μια τροπολογία που θα εμποδίσει την κάθοδο των επιγόνων της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν θα καθιστά τους δικαστές παράγοντες της πολιτικής ζωής. Σύγκλιση μπορεί να γίνει επί των προτάσεων συνταγματολόγων. Σας καλώ να συγκλίνουμε στις προτάσεις του κ. Αλιβιζάτου, του κ. Κοντιάδη και άλλων σημαντικών συνταγματολόγων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδείξτε ότι ήρθατε να συμβάλετε στη συνολική άμυνα μιας κοινωνίας και όχι να παίξετε παιχνίδια για τους πρόσκαιρους προεκλογικούς σχεδιασμούς. Να επιχειρήσετε σύγκλιση».

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024