Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτονομία έως 500 χλμ. για το νέο ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

Αυτονομία έως 500 χλμ. για το νέο ηλεκτρικό Mercedes eSprinter

H γερμανική φίρμα αποκαλύπτει τη νέα γενιά του ηλεκτρικού eSprinter η οποία θα διατεθεί τόσο την Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία έως και 500 χλμ. καθώς, στην πρώτη εμφάνισή του σε επαγγελματικό μοντέλο της Mercedes, το infotainment ΜΒUX

H γκάμα των επαγγελματικών της Mercedes-Benz υποδέχεται τη νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου eSprinter η οποία έχει ως αφετηρία μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική βελτιώνοντας κάθε πτυχή της και εξακολουθώντας να προσφέρει τις συνήθεις χωροταξικές και χρηστικές ευκολίες που είναι συνδεδεμένες με το μοντέλο.

Ειδικότερα, το νέο eSprinter θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, κλειστή panel van και chassis cab, με δύο διαφορετικά μήκη καθώς και σε τρεις εκδόσεις μπαταρίας με διαφορετική αυτονομία. Αφετηρία για το νέο eSprinter αποτελεί η αρχιτεκτονική Electric Versatility Platform η εξέλιξη της οποίας προϋπέθεσε την επένδυση 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι η νέα εκδοχή του γερμανικού ηλεκτροκίνητου van θα είναι διαθέσιμη επίσης και στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά που θα το παραλάβουν πρώτοι καθώς το λανσάρισμα του στις εκεί αγορές έχει προγραμματιστεί για το β΄εξάμηνο του 2023 με την ευρωπαϊκή αγορά να έπεται από τα τέλη του έτους.

Αν και προς το παρόν η Mercedes δεν δημοσιοποιεί τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου eSprinter, πλην των όσων είναι ορατών δια γυμνού οφθαλμού, αναφορικά με τη σχεδίαση, οι συστάσεις αναφέρουν ότι η έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία θα εφοδιάζεται με μπαταρία 113 kWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 400 χλμ. σε μεικτές συνθήκες ή 500 χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Η μπαταρία επωφελείται από ένα ιδιαιτέρως αποδοτικό και ενεργό σύστημα διαχείρισης θερμικής ενέργειας και προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με τάση έως και 115 kW, διαδικασία που εξασφαλίζει την αναπλήρωση της ενέργειας από 10-80% σε 42 λεπτά.

Το eSprinter θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 136 ή 204 ίππων και ροπή 400 Nm και στις δύο περιπτώσεις. Ανεξαρτήτως επιλογής, πρόκειται για ένα σύγχρονο μοτέρ μόνιμου μαγνήτη που τοποθετείται στον πίσω άξονα και ζυγίζει 130 κιλά ενώ επωφελείται από ένα ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

Οι μεταφορικές δυνατότητες του νέου eSprinter συνοψίζονται σε όγκο του χώρου φόρτωσης 14 κυβικών μέτρων ενώ το μέγιστο μεικτό βάρος ανέρχεται σε 4,25 τόνους.

Στην καμπίνα, κυριαρχεί η προσθήκη του infotainment MBUX στην πρώτη εμφάνισή του σε επαγγελματικό όχημα της γερμανικής φίρμας και το οποίο προσαρμόζεται φυσικά στον χαρακτήρα, του μοντέλου.

Στις δυνατότητες του περιλαμβάνεται ευφυές σύστημα πλοήγησης το οποίο πληροφορεί τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο για την υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία, συνυπολογίζοντας τις κυκλοφοριακές συνθήκες αλλά και τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά, υποδεικνύοντας παράλληλα τις ιδανικές διαδρομές  για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με δεδομένο το άνοιγμά του στην αμερικανική αγορά το eSprinter θα κατασκευάζεται πλέον εκτός από τα εργοστάσια του Dusseldorf και του Ludwigsfelde και σε αυτό του Charleston στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024