Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι μέρες του είναι μετρημένες, λέει πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι μέρες του είναι μετρημένες, λέει πρώην επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κινδυνεύει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ένα «ξαφνικό τέλος» της διακυβέρνησής του, προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής της ΜΙ6.

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και μήνες σχετικά με την υγεία του 70χρονου ηγέτη της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, που φέρεται να κλονίζεται – τροφοδοτούμενες από το πρησμένο πρόσωπό του και τα τρεμάμενα πόδια του.

Ο σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ, πρώην επικεφαλής της MI6, δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Sun Online ότι «κάτι δεν πάει καλά μαζί του» και η πιο πιθανή εξήγηση είναι η διάγνωση της νόσου Πάρκινσον.

Αυτό έρχεται μετά τη διαρροή κατασκοπευτικών εγγράφων-βόμβα στην ίδια εφημερίδα, τα οποία φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος και νόσο του Πάρκινσον σε αρχικό στάδιο.

Η Ουκρανία έχει υποστηρίξει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί σωσίες για να αντικαταστήσει τον Πούτιν – και νωρίτερα αυτό το μήνα, ο επικεφαλής των κατασκόπων της χώρας ισχυρίστηκε ότι «θα πεθάνει πολύ σύντομα από καρκίνο».

Ο Πούτιν φωτογραφήθηκε επίσης με ύποπτα ίχνη από ενδοφλέβια ένεση στο πίσω μέρος του χεριού του – εν μέσω φημών ότι πάσχει από καρκίνο και παραλυτικό πόνο.

«Μπορεί να μεταφερθεί σε ένα σανατόριο και να ‘εξαφανιστεί’»

Ο σερ Ρίτσαρντ προειδοποίησε ότι έχουν πλέον δημιουργηθεί οι «προϋποθέσεις για την εξαφάνιση ή την κατάρρευσή του», καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Ο πρώην επικεφαλής των Βρετανών κατασκόπων υπέδειξε επίσης ότι η αυξημένη απομόνωση του Πούτιν θα μπορούσε να συνδέεται με την ασθένειά του.

«Η άποψή μου είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά μαζί του, ιατρικά», είπε.

«Δεν είμαι κλινικός γιατρός, αλλά ξέρω ότι αρκετοί άνθρωποι τον έχουν παρακολουθήσει στενά και πιστεύουν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι η νόσος του Πάρκινσον.

»Δεν υπάρχουν αποδείξεις – αλλά παρουσιάζει αρκετά από τα συμπτώματα. Αν όντως πάσχει από Πάρκινσον, αυτό σίγουρα μπορεί να επηρεάσει την κρίση του.

»Αλλά οι Ρώσοι είναι απελπισμένοι να διασφαλίσουν πως η υγεία του Πούτιν θα παραμείνει κρατικό μυστικό».

Καθώς η υγεία του Ρώσου ηγέτη φέρεται να επιδεινώνεται, ο σερ Ρίτσαρντ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να «μεταφερθεί» σε ένα σανατόριο – και να μην ξαναεμφανιστεί ποτέ.

«Είναι πολύ πιθανό απλά να τον μεταφέρουν σε ένα σανατόριο και να πουν ότι δεν είναι καλά και μετά να μην ξαναεμφανιστεί», δήλωσε.

«Το τέλος του θα έρθει ξαφνικά και θα είναι βίαιο»

«Μιλώντας με κάποιον από την Κεντρική Ευρώπη, τον οποίο θεωρώ αρκετά καλά ενημερωμένο», προσέθεσε, «μου είπε ότι έχετε τώρα τις προϋποθέσεις για να υπάρξει ένα αρκετά ξαφνικό τέλος στη διοίκηση του Πούτιν ή στον ίδιο τον Πούτιν.

»Είναι αδύνατο να πούμε πότε θα συμβεί αυτό. Είναι σίγουρα σε πολύ δύσκολη θέση – δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

»Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εξαφάνιση ή την κατάρρευσή του – η οποία θα μπορούσε να είναι βίαιη».

Ο σερ Ρίτσαρντ δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει «καμία περίπτωση» ο Πούτιν να κάνει στην άκρη.

«Είτε θα παραμεριστεί ήπια και κάποιος που βρίσκεται κοντά του θα αναλάβει, είτε θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αναταραχή και μία πραγματική κατάρρευση», είπε.

Ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει μπει «όλο και πιο βαθιά σε έναν πόλεμο, που μοιάζει με μάχη η οποία δεν μπορεί να κερδηθεί».

Ο Πούτιν λέγεται ότι σχεδιάζει μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» του πολέμου, ενώ η Δύση έχει ενημερωθεί για τις δυνατότητες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Αλλά ο σερ Ρίτσαρντ προειδοποίησε ότι οι «ημέρες του Πούτιν είναι μετρημένες εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου» στην Ουκρανία.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024