Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Την κατάσχεση ιρανικών όπλων από «συμμάχους» ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Υεμένη: Την κατάσχεση ιρανικών όπλων από «συμμάχους» ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την κατάσχεση ιρανικών όπλων με προορισμό την Υεμένη, σ' επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Κόλπο του Ομάν.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ιρανικών όπλων προοριζόμενων για την Υεμένη, στην οποία προέβησαν τον περασμένο μήνα μη κατονομαζόμενοι «δυτικοί σύμμαχοι» που, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, ήταν μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Επιχείρηση της Γαλλίας

Πάνω από 3.000 τουφέκια εφόδου, 578.000 σφαίρες και 23 κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι κατασχέθηκαν σε επιχείρηση που διεξήχθη τη 15η Ιανουαρίου στον Κόλπο του Ομάν, ανέφερε το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM), στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Διευκρίνισε πως ο αμερικανός στρατός υποστήριξε την επιχείρηση χωρίς να κατονομάσει τη χώρα που προχώρησε στην κατάσχεση.

Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη πηγές ενήμερες σχετικά, αναφέρθηκε σε επιχείρηση της Γαλλίας.

Διακίνηση όπλων από το Ιράν

Διεξήχθη «κατά μήκος θαλάσσιων οδών που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη διακίνηση όπλων από το Ιράν στην Υεμένη», κατά την ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την 6η Ιανουαρίου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναχαίτισε αλιευτικό (φωτογραφία, επάνω, από U.S. Navy Central Command/via Reuters) που μετέφερε 2.116 τουφέκια εφόδου ΑΚ-47 με προορισμό, κατά την Ουάσιγκτον, τους αντάρτες Χούθι.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται από στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορεί συχνά το Ιράν ότι εξοπλίζει τους Χούθι. Η Τεχεράνη το διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024