Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνες: Κορυφώνουν τις δράσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 48ωρη απεργία

Καλλιτέχνες: Κορυφώνουν τις δράσεις τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 48ωρη απεργία

Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για το προεδρικό διάταγμα το οποίο υποστηρίζουν ότι οδηγεί σε υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών τους. Παράλληλα, κλειστά παραμένουν χθες και σήμερα τα θέατρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΠΟΘΑ ζητώντας την άμεση απόσυρση του ΠΔ 85/2022. Κλειστή για τους οδηγούς είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της οδού Όθωνος.

Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το Προεδρικό Διάταγμα. Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε νέα απεργία στις 8/2.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών είναι η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ).

Τα αιτήματα

Στην πανελλήνια διαμαρτυρία τους, οι καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, ζητούν κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων (χορού και κινηματογράφου) και έγκαιρη τοποθέτηση τους στις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, ζητούν κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων και πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώριση της.

Την Τρίτη (31/1) η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή την τροπολογία που είχε εξαγγείλει το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία προανήγγειλε «νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο από το προεδρικό διάταγμα ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στις προθέσεις μας είναι η στήριξη και αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση του κλάδου». Παράλληλα, δεσμεύτηκε για δημόσιες πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές παραστατικών τεχνών ως το 2025.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024