Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομακτικές εικόνες από τη φονική χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Τρομακτικές εικόνες από τη φονική χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Δύο Πολωνοί σκιέρ βρήκαν τραγικό θάνατο από τη χιονοστιβάδα. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν 21 άτομα που είχαν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι.

Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που μια χιονοστιβάδα σαρώνει χιονοδρομικό κέντρο των Ιμαλαΐων στο Kashmir. Από τη χιονοστιβάδα έχασαν τη ζωή τους δύο Πολωνοί σκιέρ.

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου καταγράφεται η στιγμή που ξεκινά από την κορυφή του όρους Apharwat και κατευθύνεται προς την ομάδα των σκιέρ.

Κάποιοι πρόλαβαν να ξεφύγουν, ενώ 21 τουρίστες και οι δύο οδηγοί τους παρασύρθηκαν και θάφτηκαν κάτω από το χιόνι.

Στο βίντεο ακούγονται πολλοί από τους σκιέρ να φωνάζουν και να προειδοποιούν για τη χιονοστιβάδα που κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Όσο τους πλησιάζει, φαίνονται να προσπαθούν να ξεφύγουν. Η καταγραφή σταματά ξαφνικά. Ήταν οι τελευταίες εικόνες πριν τους χτυπήσει η χιονοστιβάδα.

Επιχείρηση διάσωσης

Ομάδες διάσωσες έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τους σκιέρ που εγκλωβίστηκαν. 19 τουρίστες και δύο ντόπιοι οδηγοί διασώθηκαν, ενώ 2 Πολωνοί σκιέρ άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Είδαμε τον χορό του θανάτου μπροστά στα μάτια μας. Έπεσε πάνω στους σκιέρ και θάφτηκαν κάτω από το χιόνι. Πρόκειται για τη μανία της φύσης» δήλωσε ο Deepak Chinchore που ήταν μάρτυρας της τραγωδίας.

«Στη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, διασώθηκαν 19 ξένοι υπήκοοι και δύο ντόπιοι οδηγοί. Δυστυχώς, δύο ξένοι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους από τη χιονοστιβάδα. Τα πτώματά τους έχουν ανασυρθεί», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι διασωθέντες σκιέρ νοσηλεύονται σε κοντινή κλινική. Οι σκιέρ χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα στην περιοχή Affarwat του Gulmarg, μιας αμφισβητούμενης περιοχής στα Ιμαλάια που διεκδικούν τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024