Η Πρισίλα Πρίσλεϊ κατέθεσε νομικά έγγραφα αμφισβητώντας ποιος επιβλέπει την περιουσία της αείμνηστης κόρης της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

Η κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα αμφισβητεί την εγκυρότητα μιας τροποποίησης του 2016 στο καταπίστευμα κληρονομιάς  της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία αφαιρούσε την μητέρα της, Πρισίλα, και έναν πρώην διευθυντή επιχειρήσεων από διαχειριστές και τους αντικαθιστούσε με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Λίζα Μαρί, τη Ρίλεϊ Κιου και τον Μπέντζαμιν Κιου, σε περίπτωση που εκείνη πέθαινε ή δεν ήταν σε θέση να λάβει αποφάσεις. Ο Μπέντζαμιν Κιου πέθανε το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: «Καταστράφηκα από την αυτοκτονία του γιου μου, συνεχίζω για τα κορίτσια μου»

Δεν υπήρχε διαθήκη

Ένα καταπίστευμα κληρονομιάς είναι μια μορφή σχεδιασμού περιουσίας που επιτρέπει σε ένα άτομο να ελέγχει τα περιουσιακά του στοιχεία όσο ζει, αλλά να τα διανέμει αν πεθάνει. Εξυπηρετεί τη λειτουργία της διαθήκης εάν δεν έχει κατατεθεί ξεχωριστή διαθήκη, όπως φαίνεται να συμβαίνει με τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

Δείτε το βίντεο

Η Λίζα Μαρί τραγουδίστρια και μοναδικό παιδί του Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια σε ηλικία 54 ετών στις 12 Ιανουαρίου, αφού οι νοσοκόμοι ανταποκρίθηκαν σε κλήση στο 911 που ανέφερε ότι μια γυναίκα είχε καρδιακή ανακοπή. Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες διεξάγει έρευνα και δεν έχει δώσει ακόμη την αιτία θανάτου. Κηδεύτηκε στο σπίτι της οικογένειάς της, το Graceland, στις 22 Ιανουαρίου.

Η δικαστική κατάθεση της μητέρας της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, αναφέρει ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη γνησιότητα της τροποποίησης του καταπιστεύματος κληρονομιάς.

Υπάρχει ορθογραφικό λάθος

Η κατάθεση αναφέρει ότι εστιάζουν στην μη ειδοποίηση της Πρισίλα Πρίσλεϊ για την αλλαγή όπως απαιτείται, ένα ορθογραφικό λάθος του ονόματος της ίδιας της Πρισίλα σε ένα έγγραφο που υποτίθεται ότι υπογράφεται από την κόρη της, μια άτυπη υπογραφή από τη Λίζα Μαρί και την έλλειψη μάρτυρα ή συμβολαιογραφικής επικύρωσης. Ζητά από δικαστή να κηρύξει την τροποποίηση άκυρη.

Η κατάθεση αναφέρει ότι ο διευθυντής επιχειρήσεων, Μπάρι Σίγκελ, σκόπευε να παραιτηθεί, γεγονός που σύμφωνα με τους προηγούμενους όρους του καταπιστεύματος θα άφηνε την Πρισίλα Πρίσλεϊ, 77 ετών, και την Ρίλεϊ Κιου, 33 ετών, ως συν-καταπιστευματοδόχους.

Είναι πολλά τα λεφτά

Η Λίζα Μαρί άφησε πίσω της τρία παιδιά. Εκτός από τη Ρίλεϊ Κιου, την κόρη της με τον πρώτο σύζυγό της Ντάνι κιου, είχε 14χρονες δίδυμες κόρες με τον τέταρτο σύζυγό της, Μ’αικλ Λόκγουντ.

Η Πρίσλεϊ πήρε διαζύγιο από τον Λόκγουντ το 2021, αλλά οι δυο τους εξακολουθούσαν να διαφωνούν για τα οικονομικά τους στο οικογενειακό δικαστήριο όταν πέθανε.

Η κατάθεση της Πρισίλα Πρίσλεϊ είναι μία από τις πολλές νομικές κινήσεις που πιθανότατα θα γίνουν γύρω από την περιουσία της Λίζα Μαρί, της μοναδικής κληρονόμου του Έλβις Πρίσλεϊ.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, πόσο αξίζει αυτή η περιουσία. Μια αγωγή που κατέθεσε η Λίζα Μαρί το 2018, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο Σίγκελ είχε κακοδιαχειριστεί το καταπίστευμα κληρονομιάς, ανέφερε ότι η αξία του ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού είχε εξαντληθεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr