Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πετριτόλι: Tο ονειρικό χωριό για τις πάφθηνες διακοπές

Πετριτόλι: Tο ονειρικό χωριό για τις πάφθηνες διακοπές

Ένα αυθεντικό ιταλικό μεσαιωνικό χωριό που βρίσκεται σε μια παρθένα περιοχή της Ιταλίας, με τα βουνά και τη θάλασσα να συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

To πανέμορφο και γραφικό χωριό βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ιταλίας, 90 χιλιόμετρα νότια της Ανκόνα. Με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, γραφικά δρομάκια και πανέμορφη θέα διαθέτει άκρως οικονομικά δωμάτια και γίνεται η επιλογή για πολλά ζευγάρια ανά τον κόσμο. Η τιμή της κράτησης για το χωριό και τα 98 υπνοδωμάτιά του κοστίζει περίπου 6 ευρώ ανά άτομο. Ωστόσο, οι κρατήσεις πρέπει να ξεκινούν σίγουρα από τρεις και να φτάνουν έως και τις επτά διανυκτερεύσεις.

Το κατάλυμα περιλαμβάνει το κάστρo Palazzo Mannocchi, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στην ύπαιθρο, ενώ διαθέτει πισίνα και πανέμορφους κήπους.

Οι επισκέπτες έχουν και την επιλογή να μείνουν σε διαμερίσματα που προσφέρουν τη δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, καθώς και παραδοσιακά ιταλικά σπίτια διάσπαρτα σε όλο το χωριό, όλα σε μικρή απόσταση με τα πόδια το ένα από το άλλο.

Το πανέμορφο χωριό με το μεσαιωνικό ύφος

Το Πετριτόλι διαθέτει μπαρόκ θέατρο που ονομάζεται Ίριδα, όμορφες πλατείες, ρωμαϊκό κελάρι με θολωτές οροφές και κτιριακές εγκαταστάσεις με αίθουσες που κοσμούν νωπογραφίες.

Τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα οινοποιεία, καθώς και τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα εμπορικά καταστήματα, όλα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα καταλύματα του χωριού αποτελούν επιπλέον εγκαταστάσεις που διευκολύνουν τη διαμονή των τουριστών.

Καθαρός αέρας, βόλτες στα μονοπάτια προσφέρουν στους επισκέπτες ευχάριστες διακοπές.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024