Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωή στην πόλη ή στο χωριό; Βρες τις διαφορές

Ζωή στην πόλη ή στο χωριό; Βρες τις διαφορές

Μερικές ημέρες είναι αρκετές για να διακρίνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα του να μένει κάποιος στην πόλη ή στην επαρχία

Μόλις τέσσερις ημέρες ήταν αρκετές ώστε να διακρίνω τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης από του χωριού. Μπορεί να μεγάλωσα στην πόλη πλην όμως, ξεκλέβω χρόνο από την καθημερινότητα για να επισκεφτώ την Εύβοια.

Συνάντησα ανθρώπους όλων των ηλικιών. Παππούδες, γιαγιάδες, ζευγάρια και παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ακόμη και φοιτητές που ήρθαν για τις γιορτές στο πατρικό τους.

Η ζωή τους διαφορετική. Ο χρόνος κυλά αργά και δεν υπάρχει άγχος. «Αναγκάζονται» να ζουν στην φύση και στον καθαρό αέρα.

Μιλώντας μαζί τους στο καφενείο (όχι καφετέρια) του χωριού ή τρώγοντας στο ταβερνάκι «αγάπησα» τη ζωή τους και κατάλαβα πόσο διαφορετικοί είμαστε όσοι ζούμε στην πόλη με όσους ζουν στο χωριό.

1. Ζούμε στην πόλη και συνεχώς κουραζόμαστε

Οι άνθρωποι που ζουν στο χωριό θα σηκωθούν στις 6 το πρωί, θα πάνε στα χωράφια, θα ασχοληθούν με τα ζώα τους, θα μαγειρέψουν και θα ασχοληθούν με το σπίτι. Το μεσημέρι θα μαζευτούν γύρω από το τραπέζι θα φάνε και κάπου εδώ ξεκινάει η ξεκούραση.

Στην πόλη; Από το πρωί ξεκινάει το μαρτύριο. Οι άνθρωποι από τις 7-8 σηκώνονται για τη δουλειά. Άλλοι με το αυτοκίνητο, άλλοι με τις συγκοινωνίες. Αφού φτάσει… κατάκοπος στην εργασία του, ξεκινάει το 8ωρό – στην καλύτερη των περιπτώσεων – ντρουν τα τηλέφωνα, γκλίν, γκλον τα μηνύματα και γυρνάς σπίτι με πονοκέφαλο. Δεν έχεις ορεξη ούτε να φας. Κάθεσαι και κοιτάς το ταβάνι χωρίς να μπορείς ούτε να μιλήσεις. Φτάνει βράδυ, φτάνει πρωί και η ρουτίνα παραμένει η ίδια.

2. Δεν ξέρουμε τον διπλανό μας

Δεν προλαβαίνεις να βγεις από την πόρτα στο χωριό θα σου μιλήσουν όλοι. Ο κυρ Χρήστος, η Κατίνα που πάει στα πρόβατα, ο οδηγός του ΚΤΕΛ που κάνει ένα δρομολόγιο την ημέρα, η Κυριακή που πάει στο σχολείο, η Βαγγελιό που ετοιμάζει να υποδεχτεί τους πελάτες στο μαγαζί της. Όλοι γνωρίζουν όλους κι αν δουν ξένο δεν θα διστάσουν να ρωτήσουν «τίνος είσαι ΄συ;».
Στην πόλη; Μπαίνεις, βγαίνεις από την πολυκατοικία και δεν ξέρεις τον διπλανό σου. Είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

3. Το φαγητό

Τι να πει κανείς για το φαγητό; Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, παϊδάκια, κρασάκι, τυροπιτάρι πατάτες τηγανητές και χόρτα είναι αρκετά για να απολαύσεις το τέλειο γεύμα. Στην πόλη, αναζητούμε το σούσι , το μεξικάνικο, το ιταλικό…

4. Οι εγκαταστάσεις

Οι άνθρωποι στο χωριό σε σχέση με την πόλη αντιμετωπίζουν, βέβαια την έλλειψη υποδομών σε νοσοκομεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στην πόλη, από την άλλη η υγειονομική περίθαλψη είναι διαθέσιμη και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

5. Χαρακτηριστικά ανθρώπων

Οι άνθρωποι στο χωριό είναι φιλικοί, ευγενικοί, ζεστοί και έτοιμοι πάντα να βοηθήσουν. Οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη είναι μοναχικοί, εγωιστές και πάντα απασχολημένοι.

Παρά τα τόσα λοιπόν πλεονεκτήματα του χωριού γιατί κανείς δεν θα ήθελε να γυρίσει πίσω σε αυτό;

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024