Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυξήσεις στις χαμηλές χρεώσεις λόγω της μικρής επιδότησης

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυξήσεις στις χαμηλές χρεώσεις λόγω της μικρής επιδότησης

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας

Μπορεί οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας να έριξαν έως και 60% τις ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον μήνα Φεβρουάριου, ωστόσο οι πελάτες τους δεν φαίνεται ότι θα δουν αυτές τις μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Η επιδότηση που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είναι χαμηλή και προκαλεί ανατροπή στα οικονομικά των νοικοκυριών.

Η επιδότηση

Οι πληροφορίες θέλουν το ύψος της επιδότησης να είναι στα 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν τον Ιανουάριο ήταν στα 0,33 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αν κι εφόσον επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία τότε οι πολύ χαμηλές χρεώσεις ρεύματος του τρέχοντος μήνα θα αυξηθούν. Και οι υψηλές θα παραμείνουν σταθερές για τον Φεβρουάριο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διαθέσει εξαιρετικά χαμηλούς πόρους για την επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος του Φεβρουαρίου καθώς οι τιμές χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου υποχωρούν σημαντικά.

Οι χρεώσεις

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν για τον επόμενο μήνα ανταγωνιστικές χρεώσεις που είναι έως και 60% χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιανουάριο. Για την ακρίβεια κυμαίνονται από τα 0,1445 ευρώ ανά κιλοβατώρα έως τα 0,248 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στο εύρος των τιμών συμπεριλαμβάνονται και προγράμματα των παρόχων με τη χορήγηση εκπτώσεων συνέπειας.

Συνεπώς με την επιχορήγηση των τιμοκαταλόγων με 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα οι τελικές τιμές ρεύματος που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά για τον επόμενο μήνα θα κυμανθούν από 0,104 έως 0,208 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Για τον Ιανουάριο το εύρος των ανταγωνιστικών χρεώσεων που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος ήταν από 0,358 ευρώ ανά κιλοβατώρα έως και 0,489 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Με την επιδότηση των 0,33 ευρώ ανά κιλοβατώρα οι τελικές τιμές που πληρώνουν οι οικιακοί καταναλωτές διαμορφώνοντααι για τον ίδιο μήνα από τα 0,028 έως τα 0,159 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αυξήσεις

Άρα τα νοικοκυριά που είχαν επιλέξει τον Ιανουάριο παρόχους με χαμηλά τιμολόγια θα βρεθούν να επιβαρύνονται τον Φεβρουάριο με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ρεύματος. Και αυτό επειδή η επιδότηση θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη έναντι του Ιανουαρίου.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, πως τα νοικοκυριά διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής παρόχων, καθώς με την ρύθμιση που έχει κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το περασμένο καλοκαίρι οι μετακινήσεις από εταιρεία σε εταιρεία ρεύματος γίνεται αζημίως.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Στο Βερολίνο ο Μίτσιτς: Έβγαλε φωτογραφία με τον γιο του Αταμάν και «άναψε» φωτιές (pic)

Ο Βασίλιε Μίτσιτς βρίσκεται στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει από το Final Four, είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση και φωτογραφήθηκε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον γιο του Εργκίν Αταμάν, Σαρπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024