Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Περιστέρι βρήκε την Ιθάκη του

Στο Περιστέρι βρήκε την Ιθάκη του

Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που άλλαξε την καριέρα του Γιαννιώτη

Το χρονόμετρο είχε μπει ήδη στις καθυστερήσεις όταν ο Σωτήρης Νίνης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα με το σκορ στο 1-1  μεταξύ Ιωαννίνων και Ατρομήτου. Οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν σηκωθεί όρθιοι για να δουν ίσως την τελευταία φάση του αγώνα.

Ένα λεπτό πριν ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Ανδρέας Γιαννιώτης τους είχε αφήσει με το «Αχ…» στην απόκρουση που έκανε στο σουτ του Καραχάλιου.

Ο ίδιος έβαλε τη σφραγίδα του στο τελικό 1-1, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και αποκρούοντας (με σύμμαχο και το δοκάρι) το πέναλτι του Νίνη.

Ο Κρις Κόλμαν έσπευσε και αυτός να τον αγκαλιάσει μετά τους συμπαίκτες του.

«Από τότε που ήρθα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας. Πέρσι στη μάχη της παραμονής ήταν εξαιρετικός και ήταν παίκτης κλειδί. Τον έκανα μια αγκαλιά γιατί σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή στο τέλος του αγώνα μας “έσωσε” τον βαθμό» είπε με ειλικρίνεια ο Ουαλός τεχνικός του Ατρόμητου όπου από τον περασμένο Ιανουάριο που ήρθε στο Περιστέρι, πίνει νερό στο όνομα του 31χρονου τερματοφύλακα (για την ακρίβεια έκλεισε τα 30 του ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ στις 18 Δεκεμβρίου) ο οποίος στο Περιστέρι βρήκε την Ιθάκη του.

Ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, που – κυρίως – μέσω της ομάδας του Περιστερίου κατάφερε να καθιερωθεί και να μην μείνει με την πιο επικίνδυνη…ταμπέλα που θα έγραφε: «Χαμένο ταλέντο».

Διότι από την ημέρα (13.11.2012) που έκανε το ντεμπούτο του – λίγο πριν κλείσει τα 20 – με τον Εθνικό Γαζώρου, ο νεαρός τερματοφύλακας είχε δείξει το ταλέντο του, με τον Ολυμπιακό να το ξεχωρίζει πρώτος απ’ όλους.

Ετσι υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων, καθώς εντυπωσίασε το σκάουτινγκ τιμ των «ερυθρόλευκων» με τις εμφανίσεις του στον Εθνικό Γαζώρου. Ο νεαρός γκολκίπερ ήταν ο τρίτος τότε (2012) πίσω από τον Μπάλας Μέγιερι και τον Ρόι Κάρολ.

Όλα έμοιαζαν μαγικά καθώς ήρθε και η κλήση στην εθνική ελπίδων, η άνοδος της ομάδας του και η δική του ανάδειξη σε καλύτερο τερματοφύλακα του βορείου ομίλου, η δοκιμή του από τη βελγική Γκένκ αλλά κυρίως φυσικά το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο (με τον Ολυμπιακό).

Μετά από μια σειρά λογικών δανεισμών (Γλυφάδα, Φωστήρας, Γιάννενα, Πανιώνιος) ο Ανδρέας Γιαννιώτης όταν είδε τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι, το καλοκαίρι του 2017 να φέρνει στον Πειραιά τον Σίλβιο Προτό, επίλεξε να φύγει και για πρώτη φορά ήρθε στην καριέρα του και τη ζωή του το Περιστέρι και ο Ατρόμητος.

Κορυφαίος

Ως  βασικός του τερματοφύλακας τη σεζόν 2017/18, στην οποία ο Ατρόμητος τερμάτισε στην 4η θέση όχι μόνο έφτασε μέχρι και την Εθνική ομάδα με τις εμφανίσεις του, πραγματοποιώντας και δύο συμμετοχές, αλλά αναδείχθηκε ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Super League από τους συναδέλφους του στον ΠΣΑΠ.

Και πώς να μην ψηφιστεί όταν κατέγραψε τότε την 7η καλύτερη επίδοση απαραβίαστης εστίας (765 συνεχόμενα λεπτά) στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς δεν δέχτηκε γκολ σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια με τον Ατρόμητο.

Η πόρτα του Ολυμπιακού άνοιξε ξανά (και με προοπτική βασικού μάλιστα) αλλά θα τον…στοιχειώνει εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου του 2018 με τον ΠΑΟΚ στον Γεώργιος Καραϊσκάκης εκεί όπου ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0.

Όμως για να φύγει με το διπλό έπρεπε ο Πασχαλάκης να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση (τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις), ο Χασάν να σημαδεύει δοκάρι και τις διαφημιστικές ταμπέλες και οι παίκτες του Ολυμπιακού απλά να μην μπορούν να κάνουν γκολ μία από τις 15 τελικές που έφτιαξαν στο δεύτερο ημίχρονο (23 συνολικά).

Και σε μια απλή σέντρα του Βιεϊρίνια ο Γιαννιώτης αντί να μπλοκάρει, έσκασε τη μπάλα κάτω με τα χέρια του για να της κόψει ταχύτητα και αυτή η πέρασε κάτω από τα πόδια του και αιφνιδίασε και τον Βούκοβιτς που με νέα γκάφα σκόραρε με αυτογκόλ για τον (χωρίς τελική μέχρι το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων)  Δικέφαλο !

Ο μεγαλωμένος στην Τούμπα (με καταγωγή από τον Αχινό Σερρών) τερματοφύλακας, με δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιρνε και τον Ζοζέ Σά έστω δανεικό από την Πόρτο αλλά με οψιόν αγοράς αρνήθηκε μια πολύ καλή πρόταση από τους Ερυθρόλευκους και έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός ομάδας.

Η μικρή περιήγηση στο Ισραήλ (παρά τον τίτλο με την Μακάμπι Τελ Αβιβ) πέρασε γρήγορα και από πέρυσι είναι και πάλι στον Ατρόμητο. Τον οποίο ξελάσπωσε στα πλέι άουτ την περασμένη χρονιά και φέτος τον οδηγεί προς τα πλέι οφ !

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024